Όταν ακούμε τη λέξη σίδηρος, αδιαμφισβήτητα, ο νους μας πάει πρώτα στο κρέας. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως υπάρχουν κι άλλες τροφές με περισσότερο σίδηρο από αυτό.

Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.

1. Σπανάκι

18mg/ 3 φλιτζάνια

2. Φασόλια σόγιας

7mg/ 2 φλιτζάνια

3. Κόκκινα φασόλια

8mg/ 2 φλιτζάνια

4. Κάσιους

8ml/ φλιτζάνι

5. Φακές

7mg/ φλιτζάνι

6. Βρώμη

8mg/φλιτζάνι

7. Τόφου

7,2mg/ φλιτζάνι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.