Από την αρχή υπήρχαν ερωτηματικά για την εταιρεία Swiss Med που επρόκειτο να κάνει προμήθεια 3 εκατ. self tests έναντι 10.080.000 ευρώ, ενώ είχε ιδρυθεί μόλις τον Σεπτέμβριο και με αρχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ.

Εδώ στο pronews.gr είχαμε αναφέρει σχετικά για το ζήτημα όταν αναφέραμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δηλώσει ως έδρα, μια αποθήκη σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας ενώ είχε πάρει μέρος πριν από λίγο καιρό και σε άλλον διαγωνισμό -του ΕΟΔΥ αυτή τη φορά- και ανέλαβε να προμηθεύσει το Ελληνικό Δημόσιο με 3.000.000 rapid tests. Μια εταιρεία, δηλαδή, με ανύπαρκτη δυναμική, κεφάλαιο και κυρίως παρελθόν.

Το γεγονός αυτό δεν θα συνιστούσε απαραιτήτως πρόβλημα. Μάλιστα η Swiss Med ανέλαβε μετά τον fast track διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προμηθεύσει την αγορά με 3 εκατομμύρια self tests, πολύ περισσότερα απ’ όσα πρόκειται να διαθέσουν οι τέσσερις άλλες επιχειρήσεις οι οποίες επικράτησαν στον διαγωνισμό.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου 17 Απριλίου η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ.

Την είδηση έβγαλε στη δημοσιότητα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook.

Άλλη μία «επιτυχία» που καταγράφει στο ενεργητικό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το ερώτημα είναι τι έλεγχος έγινε αρχικά και για ποιο λόγο μια τέτοια εταιρεία κατέθεσε αρχικά πρόταση ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να τα παραδώσει…

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!