ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιράν: Καίνε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (φωτό)

Ιράν: Καίνε σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (φωτό)

Η εκλογή Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και η εποικιστική πολιτική των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας έχουν αυξήσει τη «θερμοκρασία» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αραβικής χερσονήσου, προκαλώντας μία κατάσταση που θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, την ίδια στιγμή που στη Συρία και το Ιράκ μαίνεται ο πόλεμος κατά των Ισλαμιστών, με τις μεγάλες δυνάμεις να ερίζουν για το ποια θα κερδίσει το «φιλέτο» της επόμενης ημέρας.

Χιλιάδες άτομα στο Ιράν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της επονομαζόμενης «Ημέρας υπέρ των Παλαιστινίων», τόσο στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι Ιρανοί εξέφρασαν το μίσος τους για τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς καίγοντας τις σημαίες των δύο αυτών χωρών, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων και της δημιουργίας του παλαιστινιακού κράτους.

Η Al Quds Day (Άραβες για την Ιερουσαλήμ) γιορτάζεται την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού από το 1979. Δημιουργήθηκε ως αντιστάθμισμα της Jerusalem Day, η οποία γιορτάζεται στις 24 Μαΐου από τους Ισραηλινούς και αφορά τους εορτασμούς για την επάνοδο στην ιερή πόλη, μετά τη νίκη του 1967 στον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

Το Ιράν στηρίζει ανοιχτά οργανώσεις που αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ, όπως η Χεσμπολάχ στο Λίβανο και η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Την Παρασκευή, χιλιάδες Ιρανοί προσευχήθηκαν μπροστά στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, καθώς και σε άλλες πόλεις και τοποθεσίες. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την ιεροτελεστία και τις αντιδράσεις, ενώ είχε την ευκαιρία να δείξει μία συστοιχία τριών βαλλιστικών πυραύλων, προκειμένου να αναδείξει τη στρατιωτική ικανότητα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.