ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι γερμανικές αρχές έχασαν σήμερα τα ίχνη περίπου 50 Ιρακινών- Τους είχαν σώσει από τα χέρια διακινητών

Οι γερμανικές αρχές έχασαν σήμερα τα ίχνη περίπου 50 Ιρακινών- Τους είχαν σώσει από τα χέρια διακινητών

Οι γερμανικές αρχές έχασαν σήμερα τα ίχνη περίπου 50 Ιρακινών, ένα εικοσιτετράωρο αφότου τους είχαν σώσει από τα χέρια διακινητών, από ένα φορτηγό στα σύνορα με την Πολωνία, έγινε γνωστό από τον διευθυντή του κέντρου υποδοχής.

«Τα δωμάτια είναι άδεια» εξήγησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο διευθυντής του κέντρου πρώτης υποδοχής αιτούντων άσυλο Αϊζενχίτενστατ (ανατολικά), Φρανκ Νιρμπέργκερ.

Μόλις οι δύο από τους πρόσφυγες ήταν παρόντες σήμερα στο Αϊζενχίτενστατ: ένας ανήλικος που έφθασε μόνος του στη Γερμανία και άλλος ένας που κρυβόταν κάτω από το κρεβάτι.
Το περιφερειακό υπουργείο Εσωτερικών του Βραδεμβούργου επιβεβαίωσε από την πλευρά του τις εξαφανίσεις.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι πρόσφυγες ενδεχομένως αποφάσισαν να πάνε σε σπίτια κοντινών τους προσώπων ή συγγενών τους που έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Γερμανία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή η αστυνομία σταμάτησε ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες στο εσωτερικό του οποίου κρύβονταν 50 άνθρωποι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι Ιρακινοί. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη Φρανκφούρτη (Όντερ), στην ανατολική Γερμανία, στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας.

Ο Τούρκος οδηγός του φορτηγού και ένας Σύρος συνεργός του συνελήφθησαν.

Μεταξύ των προσφύγων βρίσκονταν 17 παιδιά, ενώ κανείς τους δεν είχε μαζί του επίσημα έγγραφα.

Έπειτα από έρευνα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι ορισμένοι εκ των προσφύγων είχαν ήδη ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.