ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σομαλία: Περισσότεροι από 300 νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση της Αλ Σεμπάμπ (φωτό, βίντεο) (upd)

Σομαλία: Περισσότεροι από 300 νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση της Αλ Σεμπάμπ (φωτό, βίντεο) (upd)

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο υπουργός Πληροφοριών της Σομαλίας, Αμπντιραχμάν Οσμάν, ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μογκαντίσου, ενδέχεται να ξεπεράσει τους 300 νεκρούς με τους τραυματίες να είναι επίσης περίπου 300.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους 276 μέχρι τώρα και οι τραυματίες είναι περίπου 300 ως αποτέλεσμα της χθεσινής βάρβαρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ» στο Μογκαντίσου, ανέφερε ο Οσμάν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Επιβεβαιώσαμε ότι 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση. Ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος επειδή εξακολουθούν να αγνοούνται κάποιοι άνθρωποι», δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο διευθυντής της υπηρεσίας.

Χθες Κυριακή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου γνωστοποίησε ότι πέντε εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της επίθεσης.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, αν και οι αρχές θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια της αλ Σεμπάμπ, η οποία είχε ορκιστεί πίστη στην αλ Κάιντα το 2012.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την επίθεση στο Μογκαντίσου με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Τα (κράτη) μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση της 14ης Οκτωβρίου 2017 η οποία στοχοθέτησε πολίτες στο Μογκαντίσου της Σομαλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και εκφράζονται «συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σομαλίας».

Το Συμβουλίο Ασφαλείας του ΟΗΕ σημείωσε ακόμη ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της συνιστά μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» και εξέφρασε την ευχή «οι δράστες, οι οργανωτές και οι υποστηρικτές» της επίθεσης να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.