ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Εσθονία: «Η Ουκρανία χρειάζεται το σύνολο της πυραυλικής παραγωγής του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο αν συνεχίσει ο πόλεμος»

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας εκπόνησε μελέτη για τις ουκρανικές ανάγκες σε πυραύλους κρούσης και αεράμυνας

Εσθονία: «Η Ουκρανία χρειάζεται το σύνολο της πυραυλικής παραγωγής του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο αν συνεχίσει ο πόλεμος»

Μετά από δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χωρίς να φαίνεται το τέλος, τα μέλη του ΝΑΤΟ αναρωτιούνται τι θα χρειαστεί για να ανατραπεί η κατάσταση υπέρ της Ουκρανίας.

Ένα έγγραφο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας αναλύει τον πιθανό απαιτούμενο εξοπλισμό.

Η Ουκρανία κυρίως χρειάζεται άμυνα ενάντια σε πυραύλους και αεροσκάφη: το σχέδιο της Εσθονίας εκτιμά ότι απαιτούνται 4.800 αντιαεροπορικοί πύραυλοι ετησίως.

Για να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, θα απαιτηθεί η ολόκληρη ετήσια παραγωγή των ΗΠΑ (3.600) και το υπόλοιπο από την παραγωγή του ΝΑΤΟ (εκτιμάται σε 1.000).

Αυτό είναι εφικτό, καθώς οι δυτικοί κατασκευαστές όπλων μπορούν να διπλασιάσουν την παραγωγή τους ετησίως για να φτάσουν σε αυτούς τους αριθμούς, αλλά το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξαντλήσει τα αποθέματά του και να αναζητήσει εξωτερικές πηγές όπλων μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες.

Οι επιθετικές ανάγκες της Ουκρανίας είναι πιο δύσκολο να καθοριστούν. Οι Εσθονοί αναλυτές εκτιμούν τη ζήτηση για πυροβολικό σε περίπου 2,4 εκατομμύρια βλήματα, τα οποία το ΝΑΤΟ μπορεί να καλύψει με επιπλέον υποστήριξη από τις ΗΠΑ και εξωτερικές πηγές.

Η ετήσια ζήτηση επίσης για ρουκέτες και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς υπολογίζεται σε 8.760, αλλά αυτός είναι ο ελάχιστος αριθμός για την τροφοδοσία των πυρομαχικών.

Η μετάβαση σε επιθετικές επιχειρήσεις θα απαιτούσε τριπλασιασμό αυτού του αριθμού.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που παράγει κατάλληλους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS και ρουκέτες GMLRS.

Η αμερικανική παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τις 14.000 μονάδες το 2025.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.