ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βαριές εκφράσεις από Τεχεράνη κατά Ριάντ: «Είναι ντροπή σας να ζητάτε από το Ισραήλ να επιτεθεί στο Λίβανο»

Βαριές εκφράσεις από  Τεχεράνη κατά Ριάντ: «Είναι ντροπή σας να ζητάτε από το Ισραήλ  να επιτεθεί στο Λίβανο»

Είναι ντροπή για την Σαουδική Αραβία να πραγματοποιεί εκκλήσεις στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσει στρατιωτικά κτυπήματα κατά του Λιβάνου.

Αυτό δήλωσε σε οργισμένο ύφος ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί αναφερόμενος σε όσα αποκάλυψε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah.

«Είναι ιδιαίτερα κατακριτέο και ντροπιαστικό για μια μουσουλμανική χώρα να παρακαλεί το σιωνιστικό καθεστώς να βομβαρδίσει το λαό του Λιβάνου», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρουχανί, για να συνεχίσει:

«Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του μουσουλμανικού κόσμου να ζητούνται τέτοια πράγματα και αυτό έχει σχέση μόνο με την ανωριμότητα όσων βρίσκονται στην εξουσία σε αυτές τις χώρες».

Ο ηγέτης της Χεζμπολαχ είχε αποκαλύψει στις 10 Νοεμβρίου ότι η Σαουδική Αραβία είχε κάνει έκκληση στο Ισραήλ να εξαπολύσει στρατιωτική ε0ίθεση κατά του Λιβάνου, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και ότι το Ριάντ είναι πρόθυμο να δαπανήσει δισεκατομμύρια δολαρίων για να πετύχει αυτό το στόχο.

Η αποκάλυψη του Nasrallah ήρθε μερικές μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου Saad Hariri ο οποίος είχε επικαλεστεί πως το Ιράν και η Χεζμπολάχ τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση.

Οι σχέσεις Ιράν και Σαουδικής Αραβίας βρίσκονται λίγο πριν τον γκρεμό της σύγκρουσης ενώ η εκτόξευση βαλλιστικού πύραυλου κατά του αεροδρομίου στο Ριάντ από την Υεμένη. πυραύλου που η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε το ΙΡάν ΄τι ήταν δικός του, έχει δημιουργήσει νέο κλίμα σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ως με την παραίτηση Harriri η Σαουδική Αραβία κατηγόρησε Ιράν και Λίβανο ότι «κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.