ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαρραγή συμμαχίας ΗΠΑ και Βρετανίας λόγω Ιερουσαλήμ – «Πυρ ομαδόν» κατά Ν.Τραμπ από Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο

Διαρραγή συμμαχίας ΗΠΑ και Βρετανίας λόγω Ιερουσαλήμ – «Πυρ ομαδόν» κατά Ν.Τραμπ από Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο

Ρήξη, για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ, σημειώνεται για το θέμα της μεταφοράς της πρωτεύουσας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και την αποδοχή αυτής της κίνησης από τις ΗΠΑ με την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με δήλωση του εκπροσώπου της αμφισβήτησε και την πράξη και το πνεύμα της κίνησης του προέδρου των ΗΠΑ:

«Είναι απίθανο κάτι τέτοιο να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ειρήνευση στην περιοχή», ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

«Διαφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ και να την αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προτού να συμφωνηθεί το τελικό καθεστώς της», είπε ο εκπρόσωπος. «Πιστεύουμε ότι δεν εξυπηρετεί, όσον αφορά την προοπτική για την ειρήνευση στην περιοχή», πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που οι Βρετανοί αμφισβητούν τόσο καθαρά τις επιλογές των ΗΠΑ στο μεσανατολικό.

Στο μεταξύ οκτώ χώρες ζήτησαν την κατεπείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Στο ίδιο πνεύμα καταδίκης και οι δηλώσεις των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας:

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκρινε πως η μονομερής απόφαση του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ είναι «λυπηρή» και υπογράμμισε ότι το Παρίσι δεν την στηρίζει.

Όπως επισήμανε ο Μακρόν, το καθεστώς της Ιερουσαλήμ πρέπει να καθοριστεί από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους μέσω διαπραγμάτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές για ηρεμία κι αποφυγή της βίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι δεν στηρίζει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

Η γερμανική κυβέρνηση “δεν στηρίζει αυτήν τη θέση γιατί το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο μιας λύσης των δύο κρατών” τόνισε η καγκελάριος, σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.