ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αναβρασμός στη Δυτική Όχθη – Δύο νεκροί και 200 τραυματίες σε συγκρούσεις Ισραηλινών με Παλαιστίνιους (βίντεο)

Αναβρασμός στη Δυτική Όχθη – Δύο νεκροί και 200 τραυματίες σε συγκρούσεις Ισραηλινών με Παλαιστίνιους (βίντεο)

Όπως ήταν αναμενόμενο η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα έφερνε προβλήματα στη Δυτική Όχθη και τα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη, όταν δυνάμεις των Ισραηλινών συγκρούστηκαν με Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 200. Η ταυτότητα του ενώς νεκρού έγινε γνωστή από το υπουργείο υγείας των Παλαιστινίων. Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα της Γάζας.

Διαδηλωτές στη Βηθλεέμ έριξαν πέτρες, γεγονός που αποκρούστηκε από τα στρατεύματα των Ισραηλινών με δακρυγόνα. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για τραυματισμούς.

Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στην Παλαιά Πόλη, δεκάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές και περίπου 50 ισραηλινοί αστυνομικοί ήρθαν σε σύγκρουση. Πολλές βιτρίνες των καταστημάτων έσπασαν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Η αστυνομία χτύπησε τους διαδηλωτές με τα κλομπ για να τους απωθήσει. Οι συγκρούσεις ήταν περιορισμένες μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 40.

Στη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ και την Ιεριχώ, οι δυνάμεις των ισραηλινών δέχονταν πέτρες από Παλαιστίνιους και απαντούσαν με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα. Τηλεοπτικές εικόνες από τη Βηθλεέμ δείχνουν χιλιάδες διαδηλωτές να συγκρούονται με ισραηλινά στρατεύματα σε κεντρικό δρόμο. Για να διαλυθούν τα πλήθη χρησιμοποιήθηκαν κανόνια νερού, ενώ ο αέρας γέμισε με καπνούς από δακρυγόνα. Στη Χεβρώνα, διαδηλωτές διασκορπισμένοι πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών.

Τις τελευταίες ημέρες, επιπλέον δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη, σε ένα μέρος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα σύνορα της Γάζας. Δεκάδες Παλαιστίνιοι έχουν τραματιστεί.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον εντός και γύρω από την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται και οι Άγιοι Τόποι.

Η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε από δυτικούς συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά και από τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, καθώς ανέτρεψε δεκαετίες αμερικανικής πολιτικής ουδετερότητας προς την κατάσταση της Ιερουσαλήμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.