ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Αναζητείται η οικογένεια του βομβιστή του Μανχάταν

ΗΠΑ: Αναζητείται η οικογένεια του βομβιστή του Μανχάταν

Στην αναζήτηση των μελών τη οικογένειας του 27χρονου Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος είναι ο δράστης της χθεσινής (11/12) βομβιστικής επίθεσης στο Μανχάταν, βρίσκεται η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

«Η Αστυνομία αναζητεί την οικογένειά του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει», δήλωσε ο Αμπούλ Χάιρ Νάντιμ, επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της Τσιταγκόνγκ, όπου ζούσε η οικογένεια του Ούλαχ.

Η Αστυνομία του Μπανγκλαντές δήλωσε στο Reuters ότι ο 27χρονος Ούλαχ δεν είχε ποινικό μητρώο στη χώρα, την οποία επισκέφθηκε για τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο. Ο Ούλαχ ζούσε με τη μητέρα του, την αδελφή του και τους δύο αδελφούς του στο Μπρούκλιν και είχε πράσινη κάρτα, εξήγησε ο Σαμίμ Άχανα, γενικός πρόξενος του Μπανγκλαντές στη Νέα Υόρκη.

Ο Άχμαντ Ούλαχ, συγγενής του Ακάγεντ, δήλωσε ότι ο πατέρας του ξάδελφού του μετακόμισε στη Ντάκα με την οικογένειά του πριν από πολλά χρόνια. Ο πατέρας του Ακάγεντ πέθανε πριν από περίπου 5 χρόνια και στη συνέχεια εκείνος μετακόμισε στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ούλαχ είχε τοποθετήσει πάνω του έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και τον πυροδότησε σε μια υπόγεια διάβαση πεζών μεταξύ της Times Square και του σταθμού λεωφορείων Πορτ Οθόριτι στη Νέα Υόρκη εν ώρα αιχμής.

Από την έκρηξη υπέστη εγκαύματα ο ίδιος, ενώ τρεις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο κάποιος να κινδυνέψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ο Ούλαχ είχε παρακολουθήσει προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους στο Διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.