Εσπειρε τον τρόμο η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Εσπειρε τον τρόμο η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ δολοφόνησαν 18 ξυλοκόπους σε επίθεσή τους, ενώ άλλοι τρεις πολίτες σκοτώθηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους χτυπήθηκε από νάρκη στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο παραστρατιωτικοί και κάτοικοι της περιοχής όπου σημειώθηκαν τα δύο συμβάντα.

Τα δύο επεισόδια καταγράφηκαν την Κυριακή, στην Πολιτεία Μπόρνο, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.

Οι δεκαοκτώ ξυλοκόποι σκοτώθηκαν στα όρια του δάσους Γούλγκο -15 χιλιόμετρα από τη Γκαμπόρου- που θεωρείται ότι αποτελεί κρησφύγετο τζιχαντιστών. Τον Ιανουάριο, είχαν δολοφονηθεί δέκα ξυλοκόποι στην ίδια περιοχή, ενώ περίπου 30 άλλοι, που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι, απήχθησαν από τους τζιχαντιστές.

Εξάλλου, ένα αυτοκίνητο, μέρος μιας οχηματοπομπής που συνοδευόταν από τον στρατό, έπεσε σε νάρκη που είχαν τοποθετήσει αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 11 κοντά στο χωριό Γούμπι, 20 χιλιόμετρα από τη Νγκάλα.

Οι αντάρτες είχαν καταλάβει τον Αύγουστο του 2014 πολλές παραμεθόριες κοινότητες, όπου η κύρια δραστηριότητα είναι το εμπόριο, πριν οι νιγηριανές ένοπλες δυνάμεις τις ανακαταλάβουν τον Σεπτέμβριο του 2015, έπειτα από πολύμηνες μάχες. Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν πάντως να εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 20.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια άλλους στη βορειοανατολική Νιγηρία από το 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.