Κατηγορηματικός ο Πούτιν για το πόρισμα επιτροπής για τη πτήση ΜΗ17: «Φυσικά και δεν το καταρρίψαμε εμείς»

Κατηγορηματικός ο Πούτιν για το πόρισμα επιτροπής για τη πτήση ΜΗ17: «Φυσικά και δεν το καταρρίψαμε εμείς»

Πεπεισμένος πως το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πραγματοποιούσε την πτήση МН17 και συνετρίβη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί από ρωσικό πύραυλο, εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο κ. Πούτιν απάντησε «όχι φυσικά», στο ερώτημα που του τέθηκε αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά σενάρια όσον αφορά την κατάρριψη του αεροσκάφους, όπως ότι επλήγη από ουκρανικό πύραυλο, από αεροσκάφος κτλ, ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη όσον αφορά τα τελικά συμπεράσματα και δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας στην έρευνα».

Αναφερόμενος στην έρευνα της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που συστάθηκε για να ερευνήσει τα αίτια της συντριβής του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στη Ρωσία δεν επετράπη να συμμετάσχει στην έρευνα και «συνεπώς δεν έχουμε λόγους να εμπιστευθούμε πλήρως τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας».

Τέλος, ο Βλάντιμιρ Πούτιν επικαλέσθηκε και το περιστατικό της συντριβής ρωσικού αεροσκάφους στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από το Ισραήλ με προορισμό τη Ρωσία, το οποίο είχε καταρριφθεί από ουκρανικό πύραυλο στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Έριξαν κάποτε στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικό αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Ισραήλ και δεν είχαν αναγνωρίσει την ευθύνη τους. Στη συνέχεια παρόλα αυτά την αποδέχθηκαν, αλλά δεν κατέβαλλαν ούτε αποζημιώσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.