ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δεν τηλεφωνεί σε Ρ.Τ. Ερντογάν ο Αλ. Τσίπρας για τους Έλληνες στρατιωτικούς – «Δεν θέλουμε μείζον διπλωματικό επεισόδιο»

Δεν τηλεφωνεί σε Ρ.Τ. Ερντογάν ο Αλ. Τσίπρας για τους Έλληνες στρατιωτικούς – «Δεν θέλουμε μείζον διπλωματικό επεισόδιο»

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η ελληνική πλευρά προς το παρόν δεν θα επιχειρήσει να υπάρξει κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιαναλί Γιλντιρίμ.

«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές γα το θέμα της φυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη και διαβεβαιώνουν ότι η υπόθεση είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξαντλούμε όλα τα διπλωματικά κ πολιτικά μέσα και τονίζουν πως έχουμε ενημερώσει την ΕΕ μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Η ΕΕ ζήτησε άμεση έκβαση του ζητήματος και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές, προς το παρόν δεν κλιμακώνει τις διπλωματικές πιέσεις διότι όπως αναφέρουν δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο.

Διευκρινίζουν ότι οι πιέσεις θα γίνονται κλιμακωτά και πως η υπόθεση είναι στα χέρια της τουρκικής Δικαιοσύνης. Ακόμη, συζητήθηκε η στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες στην κατεύθυνση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκε η οικονομία, η πορεία της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό αναπτυξιακό momentum, για μια καλή διαδρομή εξόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.