ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Κρήτη: Πλημμύρισαν τάφοι σε νεκροταφείο στο Λασίθι (βίντεο)

Τη δραματική κατάσταση κατέγραψε με κάμερα κάτοικος της περιοχής

Κρήτη: Πλημμύρισαν τάφοι σε νεκροταφείο στο Λασίθι (βίντεο)

Τις τελευταίες ημέρες, στο νεκροταφείο της Κριτσάς στο Λασίθι εκτυλίσσονται τραγικές εικόνες, καθώς το έδαφος έχει υποστεί καθίζηση και οι τάφοι έχουν πλημμυρίσει.

Τη δραματική αυτή κατάσταση κατέγραψε με κάμερα η κ. Αγγελική Αλέξη, κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε στο νεκροταφείο για την κηδεία συγγενικού της προσώπου.

Ο χώρος, όπως γίνεται κατανοητό δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενώ τα κενά ταφοπέδια είναι γεμάτα νερό…Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή τους και ζητούν λύση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κηδείας μιας γυναίκας σε ταφοπέδιο που το πρωί είχε πλημμυρίσει, στη συνέχεια με αντλία άδειασε αλλά, την ημέρα της κηδείας, πλημμύρισε και πάλι!

«Ο τάφος είναι διώροφος. Αναγκαστήκαμε να θάψουμε τη μητέρα μου στο πάνω μέρος ελπίζοντας ότι δεν θα γεμίσει με νερό», ανέφερε με πόνο ψυχής στο Cretalive, η κ. Αγγελική Κουτουλάκη.

«Από την αρχή υπήρξε η άποψη ότι είναι ακατάλληλος ο χώρος. Το αποτέλεσμα το βλέπετε κι εσείς. Προχθές που κηδέψαμε τη θεία μου ο τάφος που ήταν καινούργιος ήταν γεμάτος από νερό.

Έβγαλαν το νερό με αντλία το πρωί και το απόγευμα τον άδειασαν και πάλι. Την ημέρα της κηδείας, όμως, το νερό ήταν στο ίδιο σημείο.

Αναγκαστήκαμε να την τοποθετήσουμε στο επάνω όροφο και μέσα στη στενοχώρια μας είδαμε ότι το έδαφος είχε υποστεί καθίζηση και οι τάφοι που βρίσκονται λίγο κάτω από της θείας μου, καινούργιοι γεμάτοι κι αυτοί με νερό», δήλωσε στο Cretalive η ανιψιά της θανούσας, κ. Α. Αλέξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια της θανούσας δεν έχουν απευθυνθεί έως τώρα στις αρμόδιες τοπικές αρχές, καθώς η κηδεία τελέστηκε μόλις προχθές, ωστόσο, ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.