ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Το γνωρίζατε; – Πώς ένας αστροναύτης θα έκανε φόνο στο διάστημα

«Όπου πηγαίνει η ανθρωπότητα, θα πηγαίνει και η ανθρώπινη συμπεριφορά» είπε ο ντετέκτιβ Ζ.Κοβάλσκε

Το γνωρίζατε; – Πώς ένας αστροναύτης θα έκανε φόνο στο διάστημα

Ο ντετέκτιβ Ζακ Κοβάλσκε που εργάζεται στο CSI αποκάλυψε πώς ένας αστροναύτης θα μπορούσε σε ένα περιορισμένο περιβάλλον με μηδενική βαρύτητα να διαπράξει ένα έγκλημα. 

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποίησε ένα πείραμα μελετώντας τον τρόπο με τον οποίο το αίμα και οι κηλίδες του παρουσιάζονται σε ένα «περιβάλλον μικροβαρύτητας», όπως είναι ένα διαστημόπλοιο, ενώ δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο περιοδικό «Forensic Science International».

«Όπου πηγαίνει η ανθρωπότητα, θα πηγαίνει και η ανθρώπινη συμπεριφορά», είπε και πρόσθεσε ότι «το να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πώς να ανακατασκευάσουμε καλύτερα αυτές τις εγκληματικές πράξεις είναι πραγματικά σημαντικό».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, για τις ανάγκες του πειράματος αξιοποιήθηκε το εσωτερικό ενός τροποποιημένου Boeing 727, στο οποίο γίνεται η εκπαίδευση των αστροναυτών. Εκεί χρησιμοποιήθηκε ένας συνδυασμός γλυκερίνης και χρώματος τροφίμων που προσομοίαζε το ανθρώπινο αίμα, ο οποίος απελευθερώθηκε μέσω μιας ειδικής σύριγγας.

Το αποτέλεσμα ήταν το ψεύτικο αίμα να διασκορπιστεί σαν λεκές, που έμοιαζε με το τεστ Rorschach, οπότε οι ειδικοί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από πού ξεπήδησαν οι κηλίδες.

«Επειδή δεν υπάρχει εξάπλωση του αίματος, δεν ξέρουμε την πλευρά ή τη γωνία που προέρχεται, οπότε μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, αλλά όχι να έχουμε δεδομένα», είπε ο Κοβάλσκε.

Σε περίπτωση λοιπόν που διαπράττονταν μια δολοφονία, ο δράστης δεν θα μπορούσε να αποκαλυφθεί από το σημείο που εντοπίστηκε το θύμα, αφού τα στοιχεία θα ήταν αντικρουόμενα ή αμφίβολα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σύμφωνα με το Lab Bible ο Ζακ Κοβάλσκε πρόσθεσε ότι μεταξύ άλλων ενδεχόμενο εμπόδιο στις μελλοντικές έρευνες θα αποτελέσει η δικαιοδοσία που έχει η εκάστοτε υπηρεσία, γιατί το κράτος και οι διαστημικές αρχές προηγούνται έναντι των αρχών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.