ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιράκ: 50 Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Αρμπίλ που πολιορκείται από το ISIL

Ιράκ: 50 Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Αρμπίλ που πολιορκείται από το ISIL

«Εγκλωβισμένοι» στο Ιράκ που «βουλιάζει» στον εμφύλιο πόλεμο βρίσκονται πενήντα Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν.

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν σχεδόν ανενόχλητοι, πιάνοντας ομήρους, και θέτοντας υπό τον έλεγχό τους πόλεις-κλειδιά σπέρνοντας παράλληλα τον θάνατο στο πέρασμά τους και οι ομογενείς φοβούμενοι για τη ζωή τους παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, καθώς όπως λένε «οι τζιχαντιστές θα μας σφάξουν στο δευτερόλεπτο».

«Αυτή την στιγμή γίνεται ένας πόλεμος γύρω μας στα 25-30 χλμ. Όλη μέρα είμαστε στα σπίτια μας. Δεν βγαίνουμε έξω, εδώ γύρω υπάρχουν οι Τζιχαντιστές που αν γίνει κάτι θα μας σφάξουν σε δευτερόλεπτα» εξομολογείται ο Π. Χωριάτης.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχουν διαβατήρια καθιστά αδύνατη την αναχώρησή τους από την περιοχή με αεροπλάνο, ενώ το σενάριο να διαφύγουν από τα βουνά του Ιράν μοιάζει απίθανο και αναποτελεσματικό αφού οι Τζιχαντιστές ελέγχουν τα πάντα. 

«Είχαν φύγει 1000 άτομα από όλη την Ευρώπη από τα βουνά και  πεθάνανε όλοι. Τους αφήσανε χωρίς νερό. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Τους αφήσανε σε μια σπηλιά και δεν τους επέτρεπαν να κάνουν μπροστά ή πίσω» πρόσθεσε ο κ. Χωριάτης.

Την ίδια ώρα τα χρήματα των Ελλήνων που ζουν στο Αρμπίλ όλο και λιγοστεύουν, ενώ όπως λένε οι ίδιοι είναι «σε ετοιμότητα, με μια τσάντα στο χέρι, με ένα παγούρι νερό και δύο κονσέρβες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.