ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το «θηρίο» βρυχάται ακόμη: Μεγάλη αντεπίθεση της ISIS αναγκάζει σε αναδίπλωση τις συριακές δυνάμεις στη Χάμα

Το «θηρίο» βρυχάται ακόμη: Μεγάλη αντεπίθεση της ISIS αναγκάζει σε αναδίπλωση τις συριακές δυνάμεις στη Χάμα

Το ISIS ξεκίνησε μια μαζική αντεπίθεση ενάντια στον Στρατό της Συρίας και τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας στην περιοχή Uqayribat εντός του θύλακα του ISIS στην ανατολική Χάμα.

Σύμφωνα με ορισμένες τοπικές πηγές και το Syrian Observatory for Human Rights που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μονάδες του ISIS ξεπέρασαν με επιτυχία την άμυνα των κυβερνητικών δυνάμεων και εισήλθαν στην πόλη Uqayribat.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ο Στρατός και οι σύμμαχοί του αποχώρησαν από την περιοχή και η πόλη έπεσε στα χέρια του ISIS.

Η επιχείρηση των τρομοκρατών ήταν επιτυχής επειδή ο Συριακός στρατός είχε στείλει μια σημαντική δύναμη από την ανατολική πλευρά της Χάμα στην Deir Ezzor όπου ο Στρατός προσπαθούσε να σπάσει την πολιορκία του ISIS.

Μέχρι στιγμής, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το ISIS δεν έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες ή βίντεο που επιβεβαιώνουν την επιτυχία της επιχείρησης.

Ένα μεγάλο μέρος των υποδομών που στεγάζουν το φιλικά προσκείμενο στον ISIS, πρακτορείο ειδήσεων Amaq, έχουν ήδη καταστραφεί ως αποτέλεσμα συγκρούσεων στην περιοχή.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές, αυτό θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στην ανατολική Χάμα, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις ωθούνται να επιχειρούν σε ένα σταυροδρόμι με μεγάλο αριθμό οχυρωμένων θέσεων του ISIS.

Παρόλο που είναι σαφές ότι το ISIS είναι μια κατάσταση που είναι αδύνατο να νικήσει στην ανατολική Χάμα, ο θύλακας που κρατείται από τους ισλαμιστές αντλεί πόρους από τον Στρατό, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες πρώτες γραμμές.

Παρακάτω βλέπουμε ένα από τα αμέτρητα τούνελ που χρησημοποιεί το ISIS στην Uqayribat.

Στιγμιότυπα της επιχείρησης του Συριακού Στρατού για την απελευθέρωση της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.