Συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν – Ρουκέτες από την Συρία στην Κιλίς (φωτό, βίντεο)

Συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν – Ρουκέτες από την Συρία στην Κιλίς (φωτό, βίντεο)

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της τουρκικής παραμεθορίου στην Κιλίς τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από ρίψεις ρουκετών που προήλθαν από τη βόρεια Συρία και κατέληξαν στην πόλη.

Δύο ρουκέτες ερρίφθησαν, οι οποίες έπληξαν ένα εστιατόριο και μια κατοικία στο κέντρο του Κιλίς, ενώ συνεχίζονται για 13η ημέρα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στην Αφρίν, στη βόρεια Συρία, εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της επαρχίας Κιλίς Μεχμέτ Τεκιναρσλάν.

Η πρόσοψη του εστιατορίου κατέρρευσε μετά την επίθεση, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή.

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στο σημείο και τα ασθενοφόρα έφθασαν σύντομα στην περιοχή, προκειμένου να απομακρύνουν τους τραυματίες.

Λίγο μετά την επίθεση, ακολούθησαν αντίποινα κι αντήχησαν πυρά του τουρκικού πυροβολικού προς τη Συρία.

Από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν, οι παραμεθόριες πόλεις της Τουρκίας στοχοθετούνται συχνά από ρίψεις ρουκετών. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί, μεταξύ αυτών ένας έφηβος που σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Ρεϊχανλί.

Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ από πυρά του PKK

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα σε μια επίθεση που αποδόθηκε στους Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ, γνωστοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Οι στρατιωτικοί δέχθηκαν επίθεση από «μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης», σύμφωνα με τον τουρκικό Στρατό, όπως αποκαλεί το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι «εξουδετέρωσε 42 τρομοκράτες» κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε τη Δευτέρα στην ίδια περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.