Δεν βλέπω να έρχονται στην ώρα τους οι Ισραηλινοί για να υπογράψουν την ασπίδα του Οδυσσέα ή του Αχιλλέα. Πολλά τα προβλήματα...

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που νοίκιαζε 132 αυτοκίνητα που ήταν δηλωμένα σε ακινησία!

Εξετάζονται αντίστοιχες πρακτικές και σε άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμο 1,32 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που νοίκιαζε 132 αυτοκίνητα που ήταν δηλωμένα σε ακινησία!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ένα όχημα που είχε δηλωθεί σε ακινησία, αλλά εντοπίστηκε να κυκλοφορεί και να έχει μισθωθεί, έβαλε στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Δυτική Ελλάδα.

Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας τις ψηφιακές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στους επιτόπιους ελέγχους, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμφανιζόταν ως ακινητοποιημένο, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν κανονικά σε κυκλοφορία.

Η έρευνα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα οχήματα της επιχείρησης και αποκάλυψε ότι συνολικά 132 αυτοκίνητα είχαν δηλωθεί σε ακινησία, την ίδια στιγμή που εμφανίζονταν στο Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων ως μισθωμένα.

Για κάθε όχημα που κυκλοφορεί ενώ έχει τεθεί σε ακινησία προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, επιπλέον των τελών κυκλοφορίας και των λοιπών προβλεπόμενων επιβαρύνσεων.

Έτσι, για τα 132 οχήματα που εντοπίστηκαν να παραβιάζουν το καθεστώς ακινησίας, επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 1,32 εκατ. ευρώ.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ δεν σταματούν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η διαδικασία συνεχίζεται και διευρύνεται, με τις ελεγκτικές υπηρεσίες να εξετάζουν αντίστοιχες πρακτικές και σε άλλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.