ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Και Κούρδοι συνεργάτες των Τούρκων ενισχύουν τον τουρκικό Στρατό στις επιχειρήσεις της Αφρίν

Και Κούρδοι συνεργάτες των Τούρκων ενισχύουν τον τουρκικό Στρατό στις επιχειρήσεις της Αφρίν

Η Ταξιαρχία των Γερακιών του Κουρδιστάν, ένα τμήμα Κούρδων συνεργατών των Τούρκων, μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), θα ενταχθεί στο πλευρό της Τουρκίας κατά την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», που ξεκίνησε ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοδυτική επαρχία Αφρίν, δήλωσε ο διοικητής της ταξιαρχίας στις 25 Φεβρουαρίου.

Η Ταξιαρχία, η οποία συγκροτήθηκε από το Μεραρχία Hamza, περιλαμβάνει 400 Κούρδους μαχητές από την πόλη Αζάζ και 200 ​​Άραβες, γνωστούς και ως «κόκκινους μπερέδες».

Οι μαχητές της ταξιαρχίας θα εγκατασταθούν στην Αφρίν, στις 26 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο διοικητής Χασάν Αμπντουλάχ Κουλί. «Θεού θέλοντος, θα απελευθερώσουμε τον λαό μας στην Αφρίν, από την καταπίεση του ΡΚΚ», δήλωσε ο Κουλί.

Οι «μαυροσκούφηδες» της Μεραρχίας Hamza συμμετέχουν επίσης στη συνεχιζόμενη επιχείρηση στην περιοχή.

Eπίσης η Τουρκία για να ελέγξει την κατάσταση μετά την κατάληψη της Αφριν, θα αναπτύξει εκτός από ειδικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στo Αφρίν Συρίας με στόχο την «επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης και την προστασία των πολιτών», δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπέκιρ Μπότζταν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι νυν αστυνομικές δυνάμει που θα αναπτύξει είναι ειδικευμένες και έμπειρες από μάχες σε αστικό περιβάλλον. Εδώ και δύο χρόνια έχουν δώσει σκληρό αγώνα με τους Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία μέσα στην πόλεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.