Ρωσία: «Το Ισραήλ κτύπησε με πυραύλους cruise Delilah από μαχητικά F-15» – Και πύραυλοι cruise από υποβρύχια;

Ρωσία: «Το Ισραήλ κτύπησε με πυραύλους cruise Delilah από μαχητικά F-15» – Και πύραυλοι cruise από υποβρύχια;

Ανανέωση (10:10) Επιβεβαιώνεται τελικά ότι το Ισραήλ κτύπησε την βάση Τ-4.

To ρωσικό ΥΠΑΜ δήλωσε πως ήταν δύο ισραηλινά μαχητικά αυτά τα οποία επιτέθηκαν στην συριακή στρατιωτική βάση T-4 στην Χομς.

«Τα κτυπήματα έλαβαν χώρα από τον λιβανέζικο εναέριο χώρο»

Πάντως είναι αδύνατον μόνο δύο ισραηλινά μαχητικά να έριξαν 20 πυραύλους cruise. Ή ήταν πολύ περισσότερα, ή υπήρξε και χρήση άλλης πλατφόρμας ή τελικώς οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ λιγότεροι.

Υπάρχουν φήμες για παρουσία ισραηλινού υποβρυχίου κλάσης Dolphin στην Μεσόγειο

Mέχρι σήμερα υπάρχουν υπόνοιες ότι υπάρχει μια έκδοση του Popeye Turbo η οποία είναι SLCM (submarine-launched cruise missile) μάλιστα είχε αναφερθεί στο αμερικανικό Ναυτικό μια δοκιμή στον Ινδικό Ωκεανό ότι τότε ένας ισραηλινός πύραυλος κτύπησε τον στόχο του σε απόσταση 1.500 χλμ.

Θεωρείται μάλιστα ότι το βεληνεκές του πυραύλου έκτοτε έχει επεκταθεί για να μπορεί να φτάσει την Τεχεράνη και όλες τις ιρανικές πόλεις

Μπορεί μάλιστα να μεταφέρει και πυρηνική κεφαλή 200 κιλοτόνων!

Πιστεύεται πως ο Popeye Turbo είναι το βασικό στρατηγικό όπλο το οποίο μπορεί να εκτοξευθεί απο τους δευτερεύοντες τορπιλοσωλήνες διαμέτρου 650 mm ενός ισραηλινού Dolphin.

Πιστεύεται πως η έκδοση SLCM του Popeye αναπτύχθηκε από το Ισραήλ μετά την απόφαση του Μπιλ Κλίντον να μην δώσει στο Τελ Αβίβ πυραύλους Tomahawk. Ενώς η standard έκδοση του Popeye έχει διάμετρο 533 mm τα υποβρύχια Dolphin class έχουν 4 τορπιλοσωλήνες διαμέτρου 650 mm και επιπρόσθετα 6 standard τορπιλοσωλήνες των 533 που επιτρέπουν την δυνατότητα εκτόξευσης ενός SLCM Popeye που να προκύπτει από μεγαλύτερη διάμετρο.

Την ίδια στιγμή το παναραβικό κανάλι Al-Mayadeen αναφέρει ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης εντοπίστηκε πάνω από την βάση την στιγμή της επίθεσης

Στην αρχή επειδή χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι cruise άμεσος ύποπτος ήταν οι ΗΠΑ αλλά μετά την δήλωση Β.Πούτιν ότι «Η Ρωσία θα απαντήσει σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στη Συρία» το σκέφτηκαν πολύ καλά στην Ουάσιγκτον.

Το ότι το Ισραήλ επέλεξε αυτή την ημέρα για να κτυπήσει την Τ-4 αμέσως μετά την υποτιθέμενη χημική επίθεση στην Ντούμα βάζει υποψίες ότι υπήρχε κάποια συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά.

Το σίγουρο είναι ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν

———————————————————-

Πάνω από 20 πυραύλοι cruise εκτοξεύτηκαν κατά της γνωστής στρατιωτικής βάσης T-4 στην ανατολική Χομς τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ όλοι αναζητούσαν ποιος ήταν ο υπεύθυνος της πυραυλικής επίθεσης, όλες οι αναφορές από την Μέση Ανατολή δείχνουν το… Ισραήλ.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το προσωπικό της αεροπορικής βάσης T-4 προειδοποιήθηκε πέντε λεπτά πριν το πρώτο πλήγμα και μετά ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων κτύπησε μέσα και γύρω από την βάση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές σκοτώθηκαν 12 Σύροι στρατιώτες. Άλλες αναφορές τους ανεβάζουν σε 14 και ανάμεσά τους και κάποιοι Ιρανοί σύμβουλοι.

Ο συριακός Στρατός αναφέρει ότι αναχαίτισε οκτώ πυραύλους χωρίς να προσδιορίζει τον συνολικό αριθμό που εκτοξεύτηκε κατά της T-4.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές η επίθεση διεξήχθη από ισραηλινά μαχητικά διαμέσου του λιβανέζικου ενάεριου χώρου σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την κάλυψη των ρωσικών S-400

Το ίδιο είχαν πράξει στο παρελθόν άλλωστε όταν πάλι ξανακτύπησαν την βάση Τ-4 επειδή το Τελ Αβίβ πίστευε ότι αποθήκευε εξοπλισμό του Ιράν και της Χεζμπολάχ

Eάν οι αναφορές ισχύουν τότε πρόκειται για μια πολύ πονηρή κίνηση των Αμερικανών καθώς γνωρίζουν ότι οι σχέσεις τους με τους Ρώσους είναι σε κρίσιμο στάδιο ενώ οι Ισραηλινοί αντίθετα έχουν καλές σχέσεις με την Μόσχα, οπότε τους βόλευε πάρα πολύ αυτή η ισραηλινή πρωτοβουλία.

Για τους Αμερικανούς στην Συρία έχει εκδοθεί μια ιδιότυπη «επικύρηξη» να τους κτυπούν όπου τους βρίσκουν νεοσύστατες οργανώσεις στην Χαζάκα οι οποίες έχουν ως ανακηρυγμένο σκοπό την εκδίωξή των ΗΠΑ από τα συριακά εδάφη.

Η προεδρία Τραμπ και κυρίως το Πεντάγωνο γνωρίζουν ότι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στην Συρία θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση ειδικά τώρα πια που οι Κούρδοι έχουν κατανοήσει ότι κουρδικό κράτος… δεν προβλέπεται και για άλλη μια φορά τους έδωσαν υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Όσον αφορά τον πύραυλο cruise που χρησιμοποίησαν τα ισραηλινά μαχητικά (εάν και εφόσον) πρέπει να είναι ο Delilah.

Να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη ισραηλινή επίθεση στην ίδια αεροπορική βάση πριν ένα χρόνο περί τα μέσα Μαρτίου του 2017, τότε τα ισραηλινά μαχητικά είχαν υποθετικά χρησιμοποιήσει Spice 1000 glide bombs για να πραγματοποιήσουν stand-off strikes από F-15.

Kαι λέμε υποθετικά διότι οι Ισραηλινοί δεν έδωσαν ποτέ λεπτομέρειες στην δημοσιότητα για την επιχείρηση αυτή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή αρνούνταν και τότε να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο όπως κάνουν και σήμερα.

Specifications

Weight 187 kilograms (412 lb)

Length 2.71 metres (8 ft 11 in)

Diameter 0.33 metres (1 ft 1 in)

Warhead weight 30 kilograms (66 lb)

Wingspan 1.15 metres (3 ft 9 in)

Operational range

250 kilometres (160 mi)

Flight altitude28,000 feet (8,500 m)

SpeedMach 0.3-0.7 (Dive: Mach 0.85)

Guidance system

CCD\IIR with GPS\INS

Accuracy1 metre (3 ft 3 in) CEP

Launch platform

aircraft, helicopter, ground

To κτύπημα είναι εφικτό καθώς η Τ-4 βρίσκεται 134 μίλια βορειοδυτικά της Δαμασκού και η Δαμασκός είναι πολύ κοντά στα λιβανέζικα σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.