Πυραυλική καταιγίδα εξαπέλυσε τη νύχτα το Ισραήλ κατά αποθηκών όπλων της Χεζμπολάχ σε συριακό αεροδρόμιο

Πυραυλική καταιγίδα εξαπέλυσε τη νύχτα το Ισραήλ κατά αποθηκών όπλων της Χεζμπολάχ σε συριακό αεροδρόμιο

Καταιγίδα ισραηλινών πυραύλων, έπληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης αποθήκες όπλων της λιβανέζικης σιιτικής φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, η οποία πλέον και μετά τη νίκη της στις εκλογές του Λιβάνου ελέγχει τη χώρα. Η επίθεση έγινε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα, στην κεντρική Συρία.

«Έξι πύραυλοι εβλήθησαν εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Νταμπάα και των περιχώρων του, στον δυτικό τα της επαρχίας Χομς, και έπληξαν αποθήκες όπλων που ανήκαν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ» αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Δαμασκού, αν και άλλες πηγές αναφέρουν είκοσι πυραύλους να έχουν κτυπήσει την βάση.

«Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινήσει αν επρόκειτο για βλήματα αέρος-επιφανείας που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά F-15 ή για βλήματα επιφανείας-επιφανείας,κατευθυνόμενα ενσύρματα με οπτικές ίνες προς τον στόχο τους.

Πηγές στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν παραβίασαν νωρίτερα τον λιβανέζικο εναέριο χώρο και ότι «ορισμένα» συνέχιζαν να πετούν στην περιοχή, κάτι που άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες επιδρομές.

Τα αεροσκάφη της ισραηλινής Αεροπορίας έχουν κάνει «σουρωτήρι» τον λιβανέζικο εναέριο χώρο και περί τις 100 προσβολές στόχων εδάφους έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη μαρτυρική χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η πυραυλική επιδρομή κατά τους Ισραηλινούς κατέστρεψε αποθήκες όπλων που ανήκαν στο λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχους κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Νταμπάα, στην κεντρική Συρία κι τα οποία όπλα είχαν μεταφερθεί εκεί από το Ιράν.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους την Πέμπτη.

«Ένα από τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια έγινε στόχος πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», μετέδωσε το SANA επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο έκανε λόγο για «εκρήξεις στα περίχωρα του αεροδρομίου στη Νταμπάα», ο στόχος της χθεσινής «επίθεσης» δεν επλήγη.

Καμιά πηγή δεν έχει κάνει λόγο για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής.

Η Χεζμπολάχ, προσκείμενη στην Τεχεράνη, πολεμά στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι στρατιωτικές υποδομές της σιιτικής οργάνωσης στη χώρα, όπως και αυτές των δυνάμεων του Ιράν που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο, έχουν πληγεί επανειλημμένα σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.