ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκάφος με 50 λαθρομετανάστες έφτασε ανενόχλητο στα… Κύθηρα! (φωτό, βίντεο)

Σκάφος με 50 λαθρομετανάστες έφτασε ανενόχλητο στα… Κύθηρα! (φωτό, βίντεο)

Αμείλικτα ερωτηματικά για την επιτήρηση και την ασφάλεια στο Αιγαίο προκαλεί ο σημερινός πλους τουρκικού λαθρεμπορικού πλοίου το οποίο μετέφερε άνω των 50 λαθρομεταναστών και έφτασε ανενόχλητο ανοικτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, αφού πρώτα είχε αγκυροβολήσει στα Κύθηρα!

Το τουρκικό πλοίο ξεκίνησε από τα παράλια της Μικράς Ασίας με 50 λαθρομεταναστές και ουδείς ασχολήθηκε μαζί του κατά τον πλου του στο Αιγαίο.

Το τουρκικό δουλεμπορικό πλέοντας στα διεθνή ύδατα κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο από ανατολή προς δύση, χωρίς να εντοπιστεί από το σύστημα επιτήρησης του Λιμενικού και της Frontex.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο ένα ολόκληρο τουρκικό πλοίο γεμάτο με λαθρομετανάστες κατάφερε να περάσει απαρατήρητο μέσα από τις Κυκλάδες και να αγκυροβολήσει στα Κύθηρα, πριν καταλήξει στον Μεσσηνιακό Κόλπο και αυτό λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αν αυτό το περιστατικό δεν αποδεικνύει πόσο «σουρωτήρι» έχει καταντήσει το σύστημα επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε.

Με τα περιπολικά σκάφη του ΛΣ να μην πραγματοποιούν περιπολίες στο Αιγαίο, λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών και τα περισσότερα σκάφη του να είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, το ερώτημα είναι πώς δεν τους αποβίβασαν στην…Πάτρα!

Ουσιαστικά οι Τούρκοι διέσχισαν το Αιγαίο χωρίς να υποψιαστεί κανείς τίποτα. Αν αυτό δεν θεωρείται διάλυση του μηχανισμού ασφάλειας και επιτήρησης στο Αιγαίο, τότε τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Εδώ όμως τίθενται σειρά σοβαρών ερωτημάτων.

Τι θα γινόταν το τουρκικό πλοίο δεν μετέφερε λαθρομετανάστες, αλλά Τούρκους καταδρομείς ή πράκτορες με σκοπό την μυστική διείσδυση στην χώρα;

Αν ένα ολόκληρο σκάφος με 50 παράνομους μετανάστες φτάνει μέχρι τα Κύθηρα, ποιος θα εμπόδιζε τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις υπονόμευσης στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως αυτές που πραγματοποίησαν στα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου με τις φωτιές που είχαν κατακλέψει τα ελληνικά νησιά στην δεκαετία του 1990.

Ποιοι σε τελικοί ανάλυση είναι υπεύθυνοι για την ανυπαρξία του συστήματος επιτήρησης στο Αιγαίο; Ποιοι αδιαφορούν για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη στερώντας από το ΛΣ τα επαρκή μέσα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και πως θα αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΛΣ τις νέες περικοπές που ζητά η τρόϊκα για να πληρώσουμε τους δανειστές μας;

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.