ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διεύθυνση Αλλοδαπών: Η πυρκαγιά της Τρίτης αποκάλυψε τις άθλιες συνθήκες για αστυνομικούς και κρατούμενους (φωτό)

Διεύθυνση Αλλοδαπών: Η πυρκαγιά της Τρίτης αποκάλυψε τις άθλιες συνθήκες για αστυνομικούς και κρατούμενους (φωτό)

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών έφερε στο προσκήνιο η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε μετά την εξέγερση των κρατουμένων το βράδυ της Τρίτης. Ενα κτήριο εγκαταλελειμμένο, ανύπαρκτο σύστημα πυρόσβεσης & χώροι που φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων απο όσο προβλέπεται.

Αυτά διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατά την επίσκεψη στο κτήριο της Πέτρου Ράλλη. Τα φωτογραφικά καρέ, αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση ενώ σε ανακοίνωση της η Ένωση Αθηνών επισημαίνει πως:

«Μετα και το σοκ που υπεστήκαμε από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που αντιμετωπίζουν καθημερινά συνάδελφοι και κρατούμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε στην Ηγεσία τα εξής:

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής υπηρετούν οργανικά 997 αστυνομικοί, πραγματική όμως δύναμη είναι 816. Πάρα πολλοί συνάδελφοι που ανήκουν στην Υπηρεσία παραμένουν αποσπασμένοι πέραν του εξαμήνου σε Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Σε καθημερινή βάση το Αλλοδαπών αιμοδοτεί με δύναμη ανάγκες του Μεταγωγών που ουδέποτε έχει ενισχυθεί, παρά τις συνεχείς παραινέσεις μας και κάθε είδος μέτρα τάξης (γήπεδα, πορείες κ.λ.π.)

Εδώ και τρία χρόνια, με την ανοχή της Ηγεσίας, τα κρατητήρια του Αλλοδαπών που είναι κατά τα προβλεπόμενα προσωρινά, μετατράπηκαν σε ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου. Ο χώρος προφανώς δεν πληρεί τις προϋποθέσεις και η κατάληξη όλης αυτής της προχειρότητας ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε. Καταγγέλλουμε επίσης ότι δεν υπήρχε σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης παρά μόνο 6 πυροσβεστήρες οι οποίοι δεν είχαν ποτέ ελεγχθεί.

Από το 2016 δεν έχει εγκριθεί κανένα κονδύλι για τη συντήρηση του κτιρίου.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τον υπέρογκο αριθμό ατόμων στα κατά τα άλλα προσωρινά κρατητήρια οδήγησαν στο παρολίγον τραγικό συμβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.