ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός ψαράς για αρχαιοκαπηλία – Είχε στο σκάφος του αμφορείς του 7ου μ.Χ. αιώνα (φωτό)

Ηράκλειο: Συνελήφθη αλλοδαπός ψαράς για αρχαιοκαπηλία – Είχε στο σκάφος του αμφορείς του 7ου μ.Χ. αιώνα (φωτό)

Για παράβαση του ν. 3028/2002 «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» συνελήφθη ένας 42χρονος αλλοδαπός. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, στο λιμένα Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κατοχή αρχαίων αντικειμένων από αλλοδαπό αλιεργάτη, ο οποίος προσπαθούσε να τα εμπορευθεί, διενεργήθηκε έρευνα στο αλιευτικό σκάφος «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΙ» Ν.Η. 111, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στην προβλήτα VI λιμένα Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (01) αρχαίος αμφορέας με σπασμένο λαιμό και τη μία χειρολαβή του, ύψους 46 εκατοστών, μέγιστης διαμέτρου περίπου 33 εκατοστών και μέγιστης περιφέρειας περίπου 109 εκατοστών, χειρολαβή αρχαίου αμφορέα μήκους περίπου 14 εκατοστών, πλάτους περίπου 7,5 εκατοστών και τμήμα αμφορέα μέγιστου μήκους περίπου 6 εκατοστών και μέγιστου πλάτους περίπου 5 εκατοστών.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προϊσταμένου του Γραφείου Κρήτης της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, τα εν λόγω ευρήματα χρονολογούνται μεταξύ του 7ου και 8ου μ.Χ. αιώνα.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αρχαιολογικά ευρήματα και πρόκειται να παραδοθούν προς φύλαξη στην Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων/ Γραφείο Κρήτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.