ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ήταν εμφανείς οι φθορές της γέφυρας στη Γένοβα – Είχαν προειδοποιήσει για την καταστροφή (φώτο)

Ήταν εμφανείς οι φθορές της γέφυρας στη Γένοβα – Είχαν προειδοποιήσει για την καταστροφή (φώτο)

Τον γύρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης κάνουν εικόνες της φθοράς στη γέφυρα, αλλά και ένα βίντεο – καταγγελία ενός συλλόγου, που δείχνει τις κακοτεχνίες και τα λάθη στη γέφυρα Μοράντι πριν από ένα χρόνο και μάλιστα με τίτλο: «Η επομένη γέφυρα που θα πέσει».

Ο σύλλογος MareAmico, που έκανε την καταγγελία, κάνει λόγο για «πολύ μικρούς ράβδους, άμμο θαλάσσης και όχι ποταμίσια και κυρίως για παντελής έλλειψη συντήρησης».

Πριν από δύο χρόνια, η κρατική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων Ιταλίας (Anas) έκλεισε τον δρόμο για ελέγχους, και στη συνέχεια τον άνοιξε και πάλι, αλλά με ισχυρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον σύλλογο είναι ότι το σκυρόδεμα (ακόμη κι αν είναι καλής ποιότητας) δεν διαρκεί για πάντα, ότι χρησιμοποιείται συχνά άμμος θαλάσσης για το σκυρόδεμα και όχι ποταμίσια, και πως το τμήμα των σιδερένιων ράβδων είναι πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο όριο. Τέλος, και πιο σημαντικός λόγος, είναι πως η συνήθης και τακτική συντήρηση της γέφυρας δεν πραγματοποιούνταν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.