ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Βαλτική: Προετοιμάζεται o μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο

Θα ενώνει τη Δανία με τη Γερμανία

Βαλτική: Προετοιμάζεται o μεγαλύτερος υποθαλάσσιος αυτοκινητόδρομος στον κόσμο

Οι εργασίες συνεχίζονται για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τούνελ των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα βυθιστεί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας. Μετά από τρία χρόνια εργασιών, η κοινοπραξία που αναλαμβάνει την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας συνδυασμένης οδικής και σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο, έφτασε σε ένα σημαντικό ορόσημο.

Η βυθοκόρηση για τη διαδρομή των 18 χιλιομέτρων ολοκληρώθηκε, όπου θα γίνει η πόντιση των προκατασκευασμένων τμημάτων του τούνελ.

Η κοινοπραξία “Fehmarn Belt Contractors“, αποτελούμενη από τις δανέζικες εταιρείες Boskalis και Van Oord, απομάκρυνε συνολικά 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος από τον βυθό της θάλασσας.

Στην αιχμή των εργασιών για τη δημιουργία της τάφρου, ο συνδυασμένος στόλος της κοινοπραξίας FBC αποτελούνταν από 70 πλοία που συμμετείχαν στη βυθοκόρηση. Ο Project Director του έργου, Bart Pröpper, ανέφερε ότι έγιναν εκτενείς βελτιώσεις σε όλα τα σκάφη για να αντιμετωπιστούν οι δύσκολοι τύποι εδάφους σε μεγάλα βάθη και να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκαίρως.

Η εταιρεία Femern A/S, υπεύθυνη για την υλοποίηση του έργου, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη βυθοκόρηση ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία της Δανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμάται ότι το πρώτο κομμάτι της σήραγγας θα βυθιστεί μέσα στο τρέχον έτος, με το έργο προϋπολογισμού 10 δισεκατομμυρίων ευρώ να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2029.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.