Ρ.Τ.Ερντογάν για ΟΗΕ: «Διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να ανταποκριθεί στις επιταγές του σύγχρονου κόσμου»

Ρ.Τ.Ερντογάν για ΟΗΕ: «Διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να ανταποκριθεί στις επιταγές του σύγχρονου κόσμου»

«Διαρθρωτικές αλλαγές», ώστε να ανταποκριθεί στις επιταγές του σύγχρονου κόσμου, ζήτησε για τον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από το βήμα του συμβουλίου στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

«Είναι ανάγκη να μεταμορφωθεί ο Οργανισμός. Για άλλη μία φορά, οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στην ατζέντα, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ποιες είναι. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία, είναι η αλλαγή της δομής του Οργανισμού», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προτείνει τη μεταφορά της έδρας του ΟΗΕ από τη Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη. «Όσο δεν συμβαίνει αυτό, δεν είναι δυνατό να δούμε έναν υγιές ΟΗΕ», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η σημερινή δομή, δεν εξυπηρετεί και δεν έχει στόχο την παγκόσμια ειρήνη», είπε, συνεχίζοντας την ομιλία του. «Ενώ ο αριθμός των χωρών αυξάνεται, οι απειλές έχουν επίσης αλλάξει. Υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν νέες μέθοδοι για την καταπολέμηση αυτών των απειλών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Επανέλαβε, δε, το αίτημά του να μεταφερθεί η έδρα του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία έχει έντονα παράπονα για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ΟΗΕ το θέμα της Συρίας, αλλά και την αντιμετώπιση που έχουν οι -κατά την Άγκυρα- «τρομοκράτες» Κούρδοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.