ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τούρκος αντιπρόεδρος για τις σημαίες στα νησιά: «Όχι κόλπα στην Τουρκία – Δεν πιάνουν αυτά»!

Τούρκος αντιπρόεδρος για τις σημαίες στα νησιά: «Όχι κόλπα  στην Τουρκία – Δεν πιάνουν αυτά»!

Εξαιρετικά προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ ο οποίος μιλώντας εχθές μετά το υπυοργικό συμβούλιο εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε:

«Για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα γεγονότα στην θάλασσα του Αιγαίου και στα νησιά της, είναι ανάγκη η Ελλάδα να σταματήσει την προκλητική και επιθετική στάση της. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά που δεν τα επιθυμούμε.»

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κρίση σχετικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία στο Αιγαίο αλλά και σχετικά με τα μέλη της FETO που δεν εκδίδονται, είπε:

«Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς επιθυμούμε η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μια θάλασσα φιλίας και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και ως Τουρκία, ιδιαίτερα στα 16 έτη διακυβέρνησης του ΑΚΡ, έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Τα βήματα που κάναμε στο θέμα αυτό είχαν και τα αντίστοιχα τους στην Ελλάδα.

Οι καλές σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας, αποτελούν κοινό συμφέρον των δύο χωρών. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, λόγω εσωτερικών πολιτικών ανησυχιών, παρατηρούμε πως γίνονται μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις. Το κακό σε αυτή την ιστορία είναι ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται από κάποιους υπουργούς από κάποιους πολιτικούς.

Διακρίνεται καθαρά πως αυτές οι δηλώσεις γίνονται για να κερδίσουν χώρο στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας, για να κερδίσουν ισχύ και για να διευρύνουν το πεδίο επιρροής τους, μάλιστα αυτό δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να το κρύψουν. Εμείς δηλώνουμε πως οι θετικές σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα είναι προς όφελος και των δύο χωρών.

Αυτές οι σχέσεις δεν πρέπει να θυσιάζονται λόγω των πολιτικών ανησυχιών που έχουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Δεν είμαστε εμείς που κάνουμε προκλητικές δηλώσεις. Εμείς κάθε φορά προσπαθούμε να επανορθώσουμε το λάθος που γίνεται από την πλευρά της Ελλάδας. Είναι σαφή τα θέματα που υπάρχουν σχετικά με τα αμφιλεγόμενα νησιά του Αιγαίου.

Κανείς να μην περιμένει πως η Τουρκία θα επιτρέψει ή θα παραβλέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Εάν η Ελλάδα σχεδιάζει έτσι, τότε αυτά τα σχέδια θα βουλιάξουν στο Αιγαίο, στην Τουρκία δεν πιάνουν αυτά.

Για αυτό όλοι πρέπει να κάνουν σωστούς λογαριασμούς. Ο τρόπος επίλυσης των διενέξεων στο Αιγαίο είναι σαφής. Κανείς δεν έχει την ισχύ με παιδιάστικες κινήσεις, να αλλάξει την ροή της ιστορίας και τα ιστορικά γεγονότα.

Και δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Να με αυτά που πηγαίνει ο υπουργός στο ένα νησί ή πας στο άλλο νησί και βάζοντας σημαία δηλώνεις πως ¨Βάλαμε εδώ την σημαία, αυτό το νησί είναι δικό μας¨. Δεν γίνονται αυτά. Δεν γίνεται αυτό, δεν μπορεί να γίνεται.

Όπως γνωρίζετε τελευταία ήρθαν στα ανοιχτά του Ντίντιμ και έβαλαν σημαία σε μια βραχονησίδα. Η Τουρκία την κατέβασε την σημαία αυτή από εκεί. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει ένα τέτοιο άδικο βήμα. Ούτε η Ελλάδα, ούτε άλλη χώρα έχει τέτοιο δικαίωμα. Η Τουρκία όπως έκανε μέχρι τώρα, έτσι και από τώρα και μετά δεν πρόκειται να αγνοήσει άδικα βήματα που γίνονται στα σύνορα μας.

Η θάλασσα του Αιγαίου πρέπει να είναι θάλασσα καλής γειτονίας. Για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα γεγονότα στην θάλασσα του Αιγαίου και στα νησιά της, είναι ανάγκη η Ελλάδα να σταματήσει την προκλητική και επιθετική στάση της.

Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστα περιστατικά που δεν τα επιθυμούμε. Ο δρόμος για να μην συμβούν αυτά, είναι η Ελλάδα να μην επαναλάβει τις παιδιάστικες προκλητικές κινήσεις της. Δεν είναι η Τουρκία που προκαλεί εκεί θέματα. Δεν είναι η Τουρκία που πάει εκεί, βγάζει φωτογραφίες και κάνει μαγκιές του τύπου ¨εδώ είναι δικά μας¨.

Η Τουρκία είναι που απαντά ενάντια σε αυτές τις παιδιάστικες συμπεριφορές, φερόμενη ώριμα. Το δηλώνω ξεκάθαρα, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο. Είναι ανάγκη αυτό να το κατανοήσουν πολύ καλά οι Έλληνες πολιτικοί. Ελπίζουμε από αυτές μας τις δηλώσεις να βγάλουν οι ίδιοι θετικά συμπεράσματα χάριν των δικών τους συμφερόντων¨

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: tourkikanea

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.