ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

415 διεθνείς παρατηρητές στην Τουρκία για την αποφυγή νοθείας στις εκλογές

415 διεθνείς παρατηρητές στην Τουρκία για την αποφυγή νοθείας στις εκλογές

Περίπου 415 παρατηρητές από οκτώ διεθνείς οργανισμούς έχουν αναπτυχθεί για να παρακολουθήσουν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ξένοι παρατηρητές – συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών από αρκετές χώρες – έχουν διαπιστευτεί από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έστειλε 234 παρατηρητές, ενώ η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCEPA) έστειλε 72, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM) απέστειλε δέκα παρατηρητές.

Υπάρχουν επίσης πέντε παρατηρητές από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), 15 από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση των Ομιλούμενων Χωρών Τουρκικών(TURKPA), 21 από το Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκοφώνων (Τουρκικό Συμβούλιο) και 23 από τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι παρατηρητές έχουν την εντολή να παρακολουθούν εάν οι εκλογές διεξάγονται με δίκαιο, ελεύθερο και διαφανή τρόπο, ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν την ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων, εφόσον δεν παρεμβαίνουν στις διαδικασίες αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.