ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άνοιξε ο δρόμος και για τουρκική επέμβαση στην Ιντλίμπ: Τρομοκρατική για την Άγκυρα η οργάνωση HTS

Άνοιξε ο δρόμος και για τουρκική επέμβαση στην Ιντλίμπ: Τρομοκρατική για την Άγκυρα η οργάνωση HTS

Η Τουρκία χαρακτήρισε και επισήμως σήμερα “τρομοκρατική” την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS) που ελέγχει εν μέρει τη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, σε μια περίοδο που η Δαμασκός εμφανίζεται αποφασισμένη να εξαπολύσει επιχείρηση για την ανακατάληψη αυτής της περιοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης σήμερα, η Άγκυρα προσθέτει την HTS στον κατάλογο των “άλλων ονομασιών που χρησιμοποιεί” το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που είχε ήδη χαρακτηριστεί “τρομοκρατική οργάνωση”.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα μετονομάστηκε το 2016 σε “Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση αυτή διαλύθηκε πέρσι και τα μέλη της, μαζί με μέλη δύο άλλων οργανώσεων, ίδρυσαν τη “Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ”. Η τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει σήμερα περίπου το 60% της επαρχίας Ιντλίμπ, της τελευταίας περιοχής που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.