ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Στην πίστα Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι η αυλαία του Grand Prix 2017

Στην πίστα Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι η αυλαία του Grand Prix 2017

Ο 20ος γύρος του πρωταθλήματος είναι χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον Λιούς Χάμιλτον αφού ήδη έχει κατακτήσει τον φετινό παγκόσμιο τίτλο.

Ωστόσο για τους υπόλοιπους οδηγούς η μάχη συνεχίζεται και όλοι θα τρέξουν στις 24-26 Νοεμβρίου 2017, στην πίστα Yas Marina στο Αμπού Ντάμπι που όπως στην Βραζιλία η φορά της είναι αντίθετη αυτής των δεικτών του ρολογιού.

Οι οδηγοί θα κάνουν αγώνα στρατηγικής με τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας Pirelli 2017: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Το προσπέρασμα είναι δύσκολο στη Yas Marina, οπότε η στρατηγική και οι δοκιμές κατάταξης παίζουν σπουδαίο ρόλο. Πολλά σημεία φρεναρίσματος και επιτάχυνσης κατά τη διάρκεια του γύρου. Η ελκτική πρόσφυση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα.

Αμέσως μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν δυο μέρες δοκιμών εξέλιξης Τρίτη και Τετάρτη (28 – 29/11). Η πίστα Yas Marina έχει ως χαρακτηριστικό τη λεία άσφαλτο, το ζεστό καιρό και μια ευρεία μίξη στροφών. Αυτό την καθιστά δημοφιλή προορισμό για δοκιμές. Το Άμπου Ντάμπι είναι μια πίστα με μεγάλη ποικιλία στροφών και ταχυτήτων. Οι ομάδες επιλέγουν μια μέση λύση στο σετάρισμα με μέτρια αεροδυναμική απόδοση.

Ο αγώνας ξεκινά αργά το απόγευμα και τερματίζει βράδυ οπότε οι θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά κατά τη διάρκειά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο φετινός συνδυασμός ελαστικών είναι ίδιος με τον περσινό. Όμως οι υψηλότερες ταχύτητες διέλευσης από τις στροφές που οφείλονται στους νέους κανονισμούς και στα φαρδύτερα ελαστικά, πιθανόν θα οδηγήσουν σε ένα ακόμη ρεκόρ γύρου πίστας αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.