Βουλή: Με 153+1 “ναι” υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: Με 153+1 “ναι” υπερψηφίστηκε  το πολυνομοσχέδιο

Με 154 «ναι» από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και της ανεξάρτητης Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, δήλωσε πως καταψηφίζει το άρθρο 377 που αφορά τα καζίνο, χωρίς ωστόσο η ψήφος του να προσμετρηθεί, καθώς η συγκεκριμένη διάταξη δεν είχε μπει σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου για δεύτερη φορά σε κρίσιμη ψηφοφορία (σ.σ. είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό) επιβεβαιώνει όσους εκτιμούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει αποκτήσει ένα «μαξιλαράκι» ασφάλειας.

Σε ονομαστική ψηφοφορία μπήκαν τα άρθρα που συγκέντρωσαν τα περισσότερα πυρά της αντιπολίτευσης κατά την συζήτηση που προηγήθηκε -και συγκεκριμένα, η διάταξη για τα οικογενειακά επιδόματα (από την ΝΔ), η τροπολογία γα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (από ΔΗΣΥ, ΚΚΕ και Ποτάμι), τα άρθρα για τον τρόπο κήρυξης απεργιών (από το ΚΚΕ) και οι διατάξεις για τους διαμεσολαβητές και την εξαίρεση των μελών του ΤΧΣ από την υποχρέωση υποβολής πόθεν έσχες (από ΔΗΣΥ και Ποτάμι). Επίσης, το ΚΚΕ ζήτησε ονομαστική και επί της αρχής.

Οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψήφισαν «ναι σε όλα», ενώ το ίδιο έπραξε και η κυρία Μεγαλοοικονόμου, επιβεβαιώνοντας τη μελλοντική σύμπραξή της με το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και της ΧΑ καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και επί των συγκεκριμένων άρθρων. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» μόνο στην διάταξη που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ το Ποτάμι δήλωσε «παρών» στην ρύθμιση για τις απεργίες.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, η κυρία Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ ο κ. Χάρης Θεοχάρης ψήφισε «ναι» στο άρθρο για τις απεργίες.

Με δήλωσή του, το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι ψηφίζει «παρών» στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, «διότι παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχειας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι η ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων».

Από την διαδικασία απουσίαζαν οι: Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ), Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) και Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι). Να σημειωθεί τέλος ότι την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν οι ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καρράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.