ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προ του κινδύνου έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας από την Ρωσία η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκλιμακώσει την κρίση

Προ του κινδύνου έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας από την Ρωσία η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκλιμακώσει την κρίση

Προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει η χώρα μια ταξιδιωτική οδηγία η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκλιμακώσει θεωρώντας προφανώς ότι είναι εύκολο αυτά που είπαν και έκαναν να τα «καταπιεί» η Ρωσία και ότι πρόκειται για μια υπόθεση περίπου «διαδικαστική».

Στην Μόσχα εδώ και δύο ημέρες τηρούν σιγή ιχθύος θέλοντας να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ και η συνάντηση με το Ν.Τραμπ και οι πηγές τόσο από το ρωσικό ΥΠΕΞ όσο και από το ρωσικό ΥΠΑΜ είναι «σφραγισμένες».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν πρόκειται να συρθεί πίσω από οποιονδήποτε για να υπονομεύσει μια στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική, η οποία, όπως γνωρίζετε, προσπαθούμε να είναι πολυδιάστατη, προσπαθούμε να είναι ενεργητική και με πολλά ανοίγματα σε όλο τον κόσμο, χωρίς παρωπίδες και χωρίς αποκλεισμούς» είπε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τζανακόπουλος, απαντώντας στις φήμες περί πιθανής έκδοσης ταξιδιωτικής οδηγίας που κυκλοφορούν στη Μόσχα. .

«Στο βαθμό που υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου και απόλυτη σαφήνεια σε σχέση με την τήρηση των αρχών της ελληνικής κυριαρχίας, αυτή η πολιτική είναι δεδομένη και θα συνεχίσει να υλοποιείται».

Ο κ. Τζανακόπουλος έστειλε αυστηρό μήνυμα λέγοντας «από τη δική μας μεριά δεν θα ανεχτούμε συμπεριφορές οι οποίες δεν δείχνουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος».

Καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας για το ζήτημα των δυο Ρώσων διπλωματών τόνισε: «Πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε και αυτή τη στιγμή θεωρούμε το θέμα λήξαν».

Υπογράμμισε ωστόσο πως η απέλαση των δυο διπλωματών δεν σημαίνει πως η Ελλάδα αλλάζει δόγμα εξωτερικής πολιτικής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε τη στάση που κράτησε η Ελλάδα τόσο στις πιέσεις της Βρετανίας όσο και της ΕΕ για τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για την εκτίμηση του Σεργκέι Λαβρόφ πως πίσω από τις απελάσεις κρύβεται αμερικανικός δάκτυλος, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε λάθος την εκτίμηση του Ρώσου ΥΠΕΞ και τόνισε: «Η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος της Ελλάδας και αυτό δεν αλλάζει από το τελευταίο περιστατικό. Ωστόσο εμείς πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και απαιτούμε και ως κυβέρνηση αλλά και ως ελληνική Πολιτεία τον σεβασμό όλων των εταίρων μας – τέλεια και παύλα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.