ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Κ.Παπακώστα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας: «Καταγγείλετε την Αλβανία στην ΕΕ»

Κ.Παπακώστα για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Χειμάρρας: «Καταγγείλετε την Αλβανία στην ΕΕ»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων Ομογενών της Χειμάρρας.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής αναφέρει πως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος με πρόσφατη απόφασή του πάγωσε το σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Ωστόσο, οι Αλβανικές αρχές απέστειλαν ειδοποιητήρια σε οικογένειες Ελλήνων ομογενών προκειμένου να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, ακυρώνοντας de facto την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Επιπλέον, στις 31 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε κατεδάφιση κατοικιών.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει πως οι ομογενείς έχουν Ελληνική ταυτότητα και ως Έλληνες πολίτες δικαιούνται την προστασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς αυτή την στιγμή τα δικαιώματά τους καταστρατηγούνται και παραβιάζονται.

Η Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν έχει προβεί, αρμοδίως, σε διάβημα για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της Ελληνικής ομογένειας της Χειμάρρας και αν θα υπάρξει αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με την συμπεριφορά των Αλβανικών αρχών, η οποία δεν συνάδει με κράτος το οποίο επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Τέλος, ρωτά, αν η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνδράμει, ως νομιμοποιείται, στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή της Χειμάρρας και τα οποία θίγονται κατάφωρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εξωτερικών

ΘΕΜΑ: Προστασία Δικαιωμάτων Ελλήνων Ομογενών της Χειμάρρας

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αυλώνος με πρόσφατη απόφασή του πάγωσε το σχέδιο ανάπλασης της πόλης της Χειμάρρας. Παρά την απόφαση του Δικαστηρίου, οι αρχές της Αλβανίας στις 18 Οκτωβρίου 2017, έστειλαν ειδοποιητήρια στις οικογένειες Ελλήνων ομογενών, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους εντός πέντε ημερών, ακυρώνοντας, de facto, την παραπάνω απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ενώ στις 31 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίησαν κατεδαφίσεις.

Σημειώνεται πως οι ομογενείς έχουν Ελληνική ταυτότητα, είναι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται την προστασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, διότι καταστρατηγούνται και παραβιάζονται τα δικαιώματά τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχετε προβεί αρμοδίως σε διάβημα για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της Ελληνικής ομογένειας της Χειμάρρας;

2. Θα αντιδράσετε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με την συμπεριφορά των Αλβανικών αρχών η οποία δεν συνάδει με κράτος το οποίο επιθυμεί να γίνει μέλος της ΕΕ;

3. Θα συνδράμει η Ελληνική Κυβέρνηση, ως νομιμοποιείται, στην αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κατοικούν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή της Χειμάρρας και τα οποία θίγονται κατάφωρα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2017
Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.