ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επιστημονική έρευνα συνδέει τις βαφές των μαλλιών με… τον καρκίνο του μαστού! (φωτό)

Επιστημονική έρευνα συνδέει τις βαφές των μαλλιών με… τον καρκίνο του μαστού! (φωτό)

Τις τελευταίες δεκαετίες η συχνότατη βαφή των μαλλιών είχε μετατραπεί σε… «φρενίτιδα» στο ωραίο φύλο, με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης ή ακόμη και τη διαφυγή από την καθημερινή ρουτίνα.

Σύμφωνα όμως, με μία έρευνα που έρχεται στη δημοσιότητα, οι βαφές μαλλιών μπορούν να έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των γυναικών.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η συχνή βαφή στα μαλλιά, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του χειρουργού και καθηγητή από το Λονδίνο, Kefah Mokbel, οι γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους έχουν 14% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο στο μαστό.

Ο Mokbel, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Princess Grace στο Marylebone του Λονδίνου, συμβουλεύει τις γυναίκες να μη βάφουν τα μαλλιά τους περισσότερο από δύο με πέντε φορές το χρόνο.

Επίσης, σύμφωνα με τη Sunday Times, ο ίδιος προτείνει για τη βαφή μαλλιών, τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων φυσικών προϊόντων, όπως χένα ή παντζάρια.

Ο Mokbel αναφέρει: «Αυτό που βρίσκω ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η βιομηχανία συνιστά στις γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους κάθε τέσσερις με έξι εβδομάδες» και προσθέτει:

«Αν και απαιτείται περαιτέρω έρευνα και δουλειά για να επιβεβαιώσουμε τα αποτελέσματά μας, τα ευρήματά μας, υποδηλώνουν ότι η έκθεση σε βαφές μαλλιών μπορεί να συμβάλει στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού», ενώ δεν παραλείπει να τονίσει: «Η συσχέτιση μεταξύ της χρήσης βαφών μαλλιών και κινδύνου καρκίνου του μαστού δεν αποτελεί ένδειξη σχέσης αιτίας-αποτελέσματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες περιποίησης μαλλιών της Cosmetic Toiletry and Perfumery Association, οι βαφές μαλλιών πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.