ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Η πρώτη live συνέντευξη Τύπου ήταν αυτή του Τζον Κένεντι το 1961 (βίντεο)

Η πρώτη live συνέντευξη Τύπου ήταν αυτή του Τζον Κένεντι το 1961 (βίντεο)

Στις 20 Ιανουαρίου του 1961 ο Τζον Κένεντι, ύστερα από μια εξοντωτική προεκλογική εκστρατεία, υπερίσχυσε του πολιτικού του αντιπάλου Ρίτσαρντ Νίξον και έγινε ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Πέντε ημέρες αργότερα ο Κένεντι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, που ήταν και η πρώτη συνέντευξη Τύπου Αμερικανού προέδρου που μεταδόθηκε live από την ασπρόμαυρη τότε αμερικανική τηλεόραση.

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου, διάρκειας 37 λεπτών, εκτιμάται ότι παρακολούθησαν 65 εκατομμύρια τηλεθεατές. Ο πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του με την απόφαση της κυβέρνησής του να αναβάλει τις διαπραγματεύσεις με τη Σοβιετική Ένωση στη Γενεύη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών μέχρι τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν το πρόγραμμα αποστολής τροφίμων στο Κονγκό, που εκείνη την περίοδο μαστιζόταν από λιμό και αποκάλυψε ότι οι Σοβιετικοί είχαν απελευθερώσει δύο επιζώντες Αμερικανούς, μετά την κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού το 1960.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου ο Τζον Κένεντι απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες αφορούσαν, κυρίως, τον πυρηνικό αφοπλισμό, τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα καθώς και την επικοινωνία με τον τότε ισχυρό άντρα της Σοβιετικής Ένωσης, Νικίτα Χρουστσόφ.

Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τζον Κένεντι έχει δοθεί στην δημοσιότητα από το ίδρυμα «Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι προεδρική βιβλιοθήκη και μουσείο» (John F. Kennedy Presidential Library and Museum) με στόχο, όπως δήλωσε ο Pierre Salinger, εκπρόσωπος Τύπου του ιδρύματος, να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, καθώς εκτός από την τηλεοπτική της μετάδοση, μόνο τέσσερις εφημερίδες είχαν αναφέρει αποσπάσματά της.

Μέχρι τον θάνατό του, τον Νοέμβριο του 1963, ο πρόεδρος Κένεντι είχε παραχωρήσει 64 συνεντεύξεις Τύπου δηλαδή, κατά μέσο όρο μια συνέντευξη κάθε 16 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.