ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο κομμένος δρόμος στο Πήλιο – Τα αίτια της κατάρρευσης (φώτο)

Ο κομμένος δρόμος στο Πήλιο – Τα αίτια της κατάρρευσης (φώτο)

Άνοιξε η στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου και καθιστώντας τη διέλευση πεζών και οχημάτων επικίνδυνη.

Όλα ξεκίνησαν με το νέο κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε στην περιοχή με δυνατές βροχές και ισχυρούς ανέμους. Τα κύματα στο σημείο έφταναν ακόμα και τα τρία μέτρα.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες, άρχισε σταδιακά να αποκολλάται από το σημείο μέρος του χώματος και της αντιστήριξης του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να καταρρεύσει μπροστά στη μανία των κυμάτων. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το συμβάν.

Τα αίτια της κατάρρευσης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την ευθύνη για την κατάρρευση του δρόμου φέρει μπαζωμένο ρέμα στην περιοχή του Άη Γιάννη Πηλίου. Όπως εξηγεί η τοπογράφος μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή σε ανάρτησή της: «Πολλοί θα πουν… μα δικαιολογείται με μια θαλασσοταραχή να βουλιάζει ο δρόμος; Τι έργα κάνουνε;

Θυμίζω ότι πάνω από το δρόμο υπάρχει ρέμα που έχει περιοριστεί για την τουριστική εκμετάλλευση του Αγ. Γιάννη. Φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι το ρέμα κάτω από το οδόστρωμα διάβρωνε το υπέδαφος . Τι θα κάνει ο Δήμος τώρα; Θα μπαλώσει την κατάσταση ή θα οριοθετήσει το ρέμα, θα κατεδαφίσει τα παράνομα και θα παραδώσει στους πολίτες που πληρώνουν ένα ολοκληρωμένο έργο;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.