«Για την Μακεδονία μας»: Πάνω από 300.000 Ελληνες στο αυριανό συλλαλητήριο – Πανστρατιά των εθνικών δυνάμεων

«Για την Μακεδονία μας»: Πάνω από 300.000 Ελληνες στο αυριανό συλλαλητήριο – Πανστρατιά των εθνικών δυνάμεων

Πάνω από 300.000 πολίτες θα συμμετάσχουν αύριο στη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση των τελευταίων 20 ετών, στο μέγα συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της υπεξαίρεσης του ονόματος “Μακεδονία” από τους Σλάβους και Αλβανούς των Σκοπίων αύριο στις 14.00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από όλη την Ελλάδα ξεκινούν ΙΧ, φορτηγά και λεωφορεία για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση υπεράσπισης της ελληνικής ιστορίας και να αποτελέσουν για άλλη μια φορά ανάχωμα στα αλυτρωτικά σχέδια και την προσπάθεια των κύκλων που προσπαθούν για άλλη μια φορά, να βρουν έξοδο στην θάλασσα του Αιγαίου, όπως προσπάθησαν το 1913 και το 1946-1949 και απέτυχαν και τις δύο φορές.

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα, ενώ ακόμα και από την Πελοπόννησο, αναχωρούν ολόκληρες οικογένειες για να στηρίξουν τους Μακεδόνες και να βροντοφωνάξουν : “Η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική”.

Χιλιάδες Ελληνες εν ενεργεία αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ και των τριών Κλάδων θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και οι υπηρεσίες διευκολύνουν όσους θέλουν να πάνε στην εκδήλωση.

Φυσικά οι Ενώσεις Αποστράτων για άλλη μια φορά συμμετέχουν όχι απλώς ενεργά, αλλά και οργανωτικά στην όλη προσπάθεια.

Επίσης χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται με πολιτικά εκεί από όλη την Μακεδονία, ενώ η αστυνομική δύναμη για την φρούρησή της θα είναι ελάχιστη: Οι Ελληνες πατριώτες πάντα διακρίνονταν για την νομιμοφροσύνη τους και ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξαν επεισόδια σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Στο πολιτικό επίπεδο, όα δείχνουν ότι έχει “βαλτώσει” η προσπάθεια, βασικά των ΗΠΑ και της Γερμανίας να λυθεί “άρον-άρον” το Σκοπιανό με τις απίστευτες προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς να προτείνει όχι μία, αλλά… πέντε (!) ονομασίες με τον όρο “Μακεδονία” στο κρατίδιο.

Η χθεσινή δήλωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, από την μία ότι “Ημασταν και θα είμαστε Μακεδόνες” (το θράσος των Σκοπιανών για άλλη μία φορά κτυπά “κόκκινο”) και η αναγνώριση από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ότι “Δεν είναι μόνο το όνομα το θέμα αλλά υπάρχουν και τα προαπαιτούμενα” εννοώντας ότι θα πρέπει να δεχθούν να αλλάξουν το Σύνταγμα και το σύνολο των στοιχείων της αλυτρωτικής προπαγάνδας. Κάτι που δεν έχει θιγεί καν.

Ολα δείχνουν κατάρρευση των συνομιλιών. Αλλά η μεγάλη συγκέντρωση αύριο στην Θεσσαλονίκη θα είναι η καλύτερη απάντησα απειλή κατά του Ελληνισμού.

Σε δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για τα ΝΕΑ, είναι συντριπτικό το αποτέλεσμα: Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των Ελλήνων πολιτών, ακόμα και αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, ενώ το 77% των πολιτών δηλώνουν ότι απορρίπτουν έναν συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Σε ότι αφορά τα λοιπά κόμματα, τα στελέχη της ΝΔ απελευθερωμένα από την απόφαση του Κ.Μητοστάκη να επιτρέψει σε όσους το θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, κατά χιλιάδες θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μαζί με τους ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και αυτούς των ΑΝΕΛ.

Για πρώτη φορά μετά το 2004 δεξιά, και κεντροδεξιά και “σκληρή” δεξιά θα κατέβουν ενωμένες σε μία εκδήλωση.

Από το πολιτικό προσωπικό, αναμένεται να δώσουν το παρών και οι πέντε βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου και Αναστασιάδης), καθώς και οι περισσότεροι από τους 17 «γαλάζιους» βουλευτές της Μακεδονίας, οι δυο βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Γ. Σαρίδης και Α. Φωκάς, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη, και πιθανώς κι άλλους βουλευτές του κόμματος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κ. Ζουράρις και Γ. Λαζαρίδης.

Παρών θα είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Φήμες να κάνουν λόγο για παρουσία ακόμη και του Πάνου Καμμένου και παρόντες θα είναι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και του ΚΚΕ, θα απέχουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.