Σύλληψη 3 ατόμων που έκλεβαν διάφορα αντικείμενα από νεκροταφεία της Αττικής

Σύλληψη 3 ατόμων που έκλεβαν διάφορα αντικείμενα από νεκροταφεία της Αττικής

Το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής πραγματοποίησε συλλήψεις 3 ατόμων, μέλη της σπείρας που έκλεβαν αντικείμενα από νεκροταφεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, έναν άνδρα 56 χρονών και μια γυναίκα 55 χρονών, και έναν Αλβανό 42 χρονών, που… επισκέπτονταν συχνά τα νεκροταφεία.

Οι αδίστακτοι ληστές πήγαιναν στα κοιμητήρια και άρπαζαν ότι χάλκινο βρουν μπροστα τους. Καντηλάκια, ανθόστηλες, σταυρούς θυμιατά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η εγκληματική αυτή ομάδα είχε συστηθεί από τον Απρίλιο του 2017. Τα μέλη της σπείρας “βόλταραν” στα νεκροταφεία πρωί η μεσημέρι, βλέποντας το τι… υποψήφια κλοπιμαία υπάρχουν, και το βράδυ μετέβαιναν ξανά και τα έκλεβαν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας

«Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές χάλκινων αντικειμένων από Κοιμητήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, πρωινές ώρες της 17-1-2018 πλησίον του Γ’ Νεκροταφείου Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, δύο (2) ημεδαποί (56χρονος άνδρας και 55χρονη γυναίκα) και ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλη της ανωτέρω σπείρας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε πλήθος μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών προσφάτως αποσπασθέντων από τη βάση τους, καθώς και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να αφαιρέσουν τα ανωτέρω αντικείμενα από τα μνήματα. Όπως διαπιστώθηκε τα ανωτέρω τα είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο της Παιανίας

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί έξαρση κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων από Κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Από την έρευνα του Τ.Α. Λαυρεωτικής αποκαλύφθηκε η δράση της παραπάνω σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. Όπως διαπιστώθηκε, από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής και κατόπτευαν τον χώρο, υπολογίζοντας το πλήθος και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων. Εν συνεχεία, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, αφού προηγουμένως επιβεβαίωναν ότι δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο των Κοιμητηρίων και πέριξ αυτών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούσαν. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο (2) περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου ενενήντα τέσσερα (94) μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας (50) καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων.

Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί»

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους

«Δύο (2) μπρούτζινοι σταυροί
Δεκαέξι (16) μπρούτζινες ανθοστήλες
Εξήντα πέντε (65) μπρούτζινα καντήλια και Τέσσερα (4) καπάκια
Δέκα (10) μπρούτζινα θυμιατά
Ένα (1) σφυρί
Μία (1) σπάτουλα

Σημειώνεται, ότι οι δύο (2) ημεδαποί συλληφθέντες είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν, από αστυνομικούς του Τ. Α Θηβών, για παρόμοια αδικήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.