Συγκλονιστική στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπο του Β.Πούτιν: Κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 75% (upd)

Συγκλονιστική στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπο του Β.Πούτιν: Κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του  75%  (upd)

Θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με ποσοστών που ξεπερνά το 75% στις ρωσικές προεδρικές εκλογές δείχνοντας την εμπιστοσύνη όπως και την επιδοκιμασία του εκλογικού σώματος στην πολιτική του τόσο σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας όσο και στις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική.

Όπως μεταδίδει το RT ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή νίκη στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων ο Ρώσος πρόεδρος εξασφαλίζει ποσοστό 75,5%.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 13%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι με 6,2% και ακολουθεί η προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ με 1,4%.

Πολύ κοντά σε αυτά τα αποτελέσματα ήταν και οι εκτιμήσεις των exit polls που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τέλος της κάλπης. Με τα παραπάνω δεδομένα ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ποσοστό μεγαλύτερο απ’ αυτό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Πούτιν: «Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.