Κάτι «παίζει»: Ο Βλ. Πούτιν είπε στον Αλ. Τσίπρα «έλα στην Ρωσία τώρα»

Κάτι «παίζει»: Ο Βλ. Πούτιν είπε στον Αλ. Τσίπρα «έλα στην Ρωσία τώρα»

Με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία στο τέλος της μεταξύ τους τηλεφωνικής συνομιλίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την άμεση μετάβαση του πρωθυπουργού στην Μόσχα κάτι που δείχνει ότι κάτι παίζει…

Η πρόσκληση αυτή δεν θα γινόταν χωρίς λόγο. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι κάποιος που κάνει άσκοπες κινήσεις.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αποφασίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός να ταξιδέψει για τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Επίσης, παρότι δεν διαρρέει τίποτε η ελληνική πλευρά για το περιεχόμενο της συζήτησης Τσίπρα-Πούτιν, πληροφορίες κάνουν λόγο για κατανόηση της ελληνικής θέσης μέρους της Ρωσίας στα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις και άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκδήλωση πρωτοβουλιών στο ζήτημα.

Όπως αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν και άλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.

Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία».

Αυτή η κίνηση του Κρεμλίνου έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά την διαφοροποίηση της στάσης της Ελλάδας και του Αλέξη Τσίπρα ως προς την καταδίκη της Ρωσίας από την ΕΕ για την υπόθεση Σκριπάλ, του Ρώσου διπλού πράκτορα που βρέθηκε νεκρός στην Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.