ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Άδειασμα» εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ακιντζί – Σε λύση «δύο κρατών» επιμένει η Άγκυρα

«Άδειασμα» εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ακιντζί – Σε λύση «δύο κρατών» επιμένει η Άγκυρα

Βάζει τέλος η Τουρκία στις όποιες πιθανότητες για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την Κύπρο, πάνω στο πλαίσιο που είχε τεθεί από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι «άδειασε» τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος μόλις προχθές ζήτησε να υπάρξει στρατηγική συμφωνία στο πλαίσιο Γκουτέρες. Ο κ. Ακόσι σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «με τη νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας» και «πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος». Ο «νέος δρόμος» σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τον οποίο επιδιώκει η Άγκυρα είναι η λύση «δύο κρατών» και η συνομοσπονδία, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά έστω και ως θέμα συζήτησης η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα ο κ. Ακσόι ξεκαθάρισε τη θέση της Τουρκίας ότι δεν έχει πρόθεση να παίξει το ίδιο παιχνίδι, των συνομιλιών για ομοσπονδιακή λύση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίαζε τη τοποθέτηση του Μουσταφά Ακιντζί για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες. Ο Ακσόι, ανέφερε ότι «υπάρχει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων 50 χρόνων που συνεχίζεται αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει πρόοδος. Εμείς σε αυτή τη διαδικασία προσπαθήσαμε πάντοτε να είμαστε εποικοδομητικοί, να είμαστε ένα βήμα μπροστά αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.