«Γκάζια» του Aμερικανού ΥΠΑΜ προς Γερουσία για F-35 – Τ.Μάτις: «Η Τουρκία είναι φίλη μας – Θα της δώσουμε τα πάντα»

«Γκάζια» του Aμερικανού ΥΠΑΜ προς Γερουσία για F-35 – Τ.Μάτις: «Η Τουρκία είναι φίλη μας – Θα της δώσουμε τα πάντα»

Πρέπει να γίνει κατανοητό στην Αθήνα πως οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν σχεδιάζουν να «μπλοκάρουν» την παράδοση των F-35 αύριο στους Τούρκους, όχι μόνο θα τους τα δώσουν μέ όλες τις προβλεπόμενες τιμές και διαδικασίες αλλά και ότι η αμερικανική κυβέρνηση αυτή, που θεωρητικά τουλάχιστον ελέγχει το «φανερό αμερικανικό κράτος» (το «βαθύ αμερικανικό κράτος» είναι μια άλλη περιοχή πέραν των αρμοδιοτήτων οποιουδήποτε Αμερικανού προέδρου), είναι οργισμένη με το ψήφισμα της Γερουσίας.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τ.Μάτις εν εξάλλω έλεγε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι «είναι ενάντιος στις προσπάθειες της Γερουσίας να μπλοκάρει την παράδοση των προηγμένων αεροσκαφών στην Τουρκία».

Μάλιστα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι ο Mattis έχει ενεργοποιηθεί ο ίδιος και έχει επαφές με τα μέλη του Κογκρέσου για να είναι σίγουρος ότι ο νόμος για την Άμυνα δεν θα έχει στην τελική του εκδοχή την επιθετική γλώσσα που είχε στην αρχή, κατά της Άγκυρας, πριν τελικώς φτάσει προς υπογραφή στα χέρια του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ!

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά για να μην αναγκαστεί να ασκήσει βέτο. Εν ολίγοις οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ μυαλά και συνεχίζουν ακάθεκτοι να προσφέρουν στην Άγκυρα ότι τους ζητάει και ακόμα περισσότερα.

Γιατί; Διότι απλούστατα τους έχουν ανάγκη, όποιος ελέγχει τα Στενά ελέγχει τον πλανήτη, δεν ήταν χαζός ο Μέγας Κωνσταντίνος όταν έφτιαξε την Κωνσταντινούπολη σε αυτό το σημείο του Βοσπόρου.

Εάν οι Αμερικανοί έρθουν σε ρήξη με την Άγκυρα όπως είχε δηλώσει και πριν 15 ημέρες ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ Γουές Μίτσελ (και πολλά εγχώρια ΜΜΕ έκαναν τις δηλώσεις αυτές «γαργάρα») “οι ΗΠΑ δουλεύουν με αποφασιστικότητα για να σταθεροποιήσουμε τη σχέση με την Τουρκία και να τη διατηρήσουμε σε μια δυτική στρατηγική τροχιά. Μια κατάρρευση αυτής της σχέσης θα προκαλούσε μια ζημία στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ που θα διαρκούσε για πολλές γενεές».

Έτσι λοιπόν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την παραλαβή των πρώτων F-35 από την Τουρκία σε τελετή αύριο στην πόλη Φορθ Γουόρθ στην πολιτεία Τέξας.​

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ανακοίνωσε επίσημα πως τα δυο μαχητικά αεροσκάφη F-35 θα παραδοθούν στην Τουρκία αύριο σε την τελετή για την οποία όλα είναι έτοιμα

Να σημειώσουμε, απλά, ότι το pronews.gr ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα που δεν «τσίμπησε» από τις ανοησίες που μεταδίδονταν από τις ΗΠΑ, περί μπλοκαρίσματος της παράδοσης των F-35 από της ΗΠΑ και την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Τουρκία λόγω των S-400.

Κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να «αποκοιμίσουν» την ελληνική κοινή γνώμη προκειμένου να μην υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την άμυνα της χώρας. Πλέον τους ξέρουμε.

Το καινούριο παραμύθι θα είναι «Παραδόθηκαν αλλά δεν θα πάνε στη Τουρκία». Αυτό δεν είναι νέο: Στη Τουρκία θα πάνε σε 3-6 μήνες ανάλογα με την πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι τι έχει η κυβέρνηση, τι έχει κάνει η Πολεμική Αεροπορία, τι έχει κάνει το ΓΕΕΘΑ για να αντιμετωπίσει την θανάσιμη απειλή που πλέον θα αντιμετωπίζει η χώρα: Τίποτα!

Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες και τις ελπίδες ότι ο Θεός θα διορθώνει πάντα τα λάθη και τις αμέλειές μας. Δεν Το οφείλει αυτό ο Μεγαλοδύναμος, μας έδωσε μυαλό για να κατευθύνουμε τις ζωές μας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.