ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ε.Μακρόν απαγορεύει το «φλερτ» στους γαλλικούς δρόμους και θα το τιμωρεί ως σεξουαλική παρενόχληση!

Ο Ε.Μακρόν απαγορεύει το «φλερτ» στους γαλλικούς δρόμους και θα το τιμωρεί ως σεξουαλική παρενόχληση!

Σε επικίνδυνες, χωρίς συναισθήματα, ατραπούς φαίνεται πως οδηγεί την Γαλλία ο πρόεδρος Ε.Μακρόν αφού θα απαγορεύσει ουσιαστικά το φλερτ και το «καμάκι» στους δρόμους θυμίζοντας εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων ή εφιαλτική υπόθεση βγαλμένη από το «1984» του Τζορτζ Όργουελ όπου το καθεστώς έλεγχε την σεξουαλική ζωή των σκλάβων-πολιτών

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους άνδρες να ακολουθούν τις γυναίκες και να ζητούν τα τηλέφωνά τους! Πρόκειται άλλωστε για μια από τις προεκλογικές του εξαγγελίες όταν δεσμευόταν να πάρει μέτρα «για την παρενόχληση γυναικών στους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.»

Το ερώτημα είναι όμως πως θα ορίζεται η σεξουαλική παρενόχληση; Εάν σε κάποιον αρέσει μια κοπέλα και θέλει να την προσεγγίσει σε νόμιμα και κόσμια επίπεδα φυσικά, πως θα το κάνει αυτό;

Μήπως επιδιώκεται η δημιουργία ανθρώπων που δεν θα μιλούν και δεν θα φλερτάρουν παρά μόνο μέσω… Facebook;

Ήδη η γαλλική κυβέρνηση προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας υπό την υφυπουργό για την ισότητα των φύλων Μαρλέν Σιάπα προκειμένου να καταλήξει στη σύνταξη της σχετικής νομοθεσίας ώστε να είναι πλέον παράνομη η παρενόχληση ανθρώπων σε δημόσιο χώρο!

Τα πέντε μέλη της επιτροπής αρχικά θα ορίσουν τι ακριβώς είναι η παρενόχληση στο δρόμο και στη συνέχεια να ορίσουν τα πρόστιμα.

Ωστόσο οι επικριτές της πρωτοβουλίας Μακρόν επισημαίνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί μια τέτοια νομοθεσία καθώς θα υπάρχει δυσκολία στη στοιχειοθέτηση του αδικήματος.

Η Σιάπα σε δηλώσεις της έκανε λόγο για τεράστιο φαινόμενο στη Γαλλία. «Είναι η στιγμή που ένας άνδρας περπατάει πίσω από μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί σκέφτεται ότι “δεν είναι κάτι επικίνδυνο”. Και οι άνδρες συνεχίζουν γιατί είναι οι Γάλλοι εραστές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ωραίο είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα της σύγχρονης γυναίκας είναι ότι έχουν εκλείψει οι άνδρες «κυνηγοί». Μα δεν τους θέλει η «Νέα Εποχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.