Ένας αστυνομικός συνελήφθη στη Λάρισα, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά την ένοπλη απόπειρα ληστείας σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στον Αμπελώνα, τα ξημερώματα της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου 2026.
Η σύλληψή του δεν σχετίζεται με την απόπειρα αρπαγής χρημάτων από το ΑΤΜ που βρίσκεται στο εσωτερικό της επιχείρησης, αλλά με το γεγονός ότι εργαζόταν παράλληλα ως υπάλληλος ασφαλείας, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη υπηρεσιακή άδεια.
Όσον αφορά την ένοπλη εισβολή, τέσσερα άτομα φέρονται να εισήλθαν στις εγκαταστάσεις από πλαϊνή είσοδο και να ακινητοποίησαν, με την απειλή όπλων, δύο άτομα που βρίσκονταν στον χώρο. Στη συνέχεια, τους κλείδωσαν μέσα σε κοντέινερ, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα του ΑΤΜ.
Ένας από τους εργαζομένους στην ασφάλεια φέρεται να κατάφερε να ειδοποιήσει το κέντρο της εταιρείας φύλαξης. Όταν λίγο αργότερα έφτασε στις εγκαταστάσεις όχημα της εταιρείας, οι ένοπλοι φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, με τους δράστες να εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους και να διαφεύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Το όχημα που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε αργότερα καμένο, κοντά στο Δαμάσι.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων και τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η σύλληψη του αστυνομικού αφορά αποκλειστικά την παράτυπη επαγγελματική του δραστηριότητα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στοιχείο που να τον συνδέει με την απόπειρα ληστείας.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.