Ζ. Γκαμπριέλ: Δεν βλέπει την Ουκρανία και την Τουρκία σύντομα εντός της Ε.Ε

Ζ. Γκαμπριέλ: Δεν βλέπει την Ουκρανία και την Τουρκία σύντομα εντός της Ε.Ε

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε ότι δεν βλέπει ούτε η Τουρκία, ούτε η Ουκρανία να εντάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύντομα και προβλέπει εναλλακτικές μορφές συνεργασίας, όπως αυτό που αποκάλεσε «έξυπνη» συμφωνία Brexit.

Μιλώντας στο γερμανικό Τύπο την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, ότι δεν μπορεί να φανταστεί την Τουρκία και την Ουκρανία ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα επόμενα χρόνια. Το μπλοκ μπορεί να επιλέξει αντ’ αυτού να εφεύρει άλλες μορφές συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στις σχέσεις της ΕΕ μετά το Brexit με τη Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια έξυπνη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία, που να περιγράφει τις σχέσεις της με την Ευρώπη μετά το Brexit, τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρότυπο για άλλες χώρες», ανέφερε ο Γκάμπριελ αναφορικά με την Άγκυρα και το Κίεβο, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Δεν ανέλυσε πολύ την Ουκρανία, επικεντρώνοντας την προσοχή της στην Τουρκία, η οποία έρχεται σε συχνή αντιπαράθεση με τη Γερμανία, το στυλοβάτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το προηγούμενο έτος. «Υπάρχει μια ευκαιρία να επιδιωχθεί μια νέα, στενότερη μορφή τελωνειακής ένωσης με την Άγκυρα”, εξήγησε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι βιώσιμη εκτός αν “αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.