ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διάκριση Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο: Την εφαρμογή του καθεστώς του Αγίου Όρους στα Μετόχια ζητά ο Ί. Ντάτσιτς

Διάκριση Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο: Την εφαρμογή του καθεστώς του Αγίου Όρους στα Μετόχια ζητά ο Ί. Ντάτσιτς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Blic του Βελιγραδίου, επικαλούμενη τη συνέντευξη του Ντάτσιτς στην «Βέτσερνι Νόβοστι», ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ζήτησε μια σαφή διάκριση μεταξύ των Σέρβων και των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, για τη διασφάλιση της κληρονομιάς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Μετόχια στα πρότυπα του σερβικής μονής (Μονή Χιλανδαρίου) στο Άγιον Όρος της χερσονήσου του Άθω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σέρβος αναπληρωτής πρωθυπουργός πιστεύει ότι «χρειαζόμαστε μια βιώσιμη λύση στη σύγκρουση Σέρβων και Αλβανών, αλλά για να επιτευχθεί μια συμφωνία, θα πρέπει το καθένα από τα διαπραγματευόμενα μέρη να είναι έτοιμα να κερδίσουν και να χάσουν κάτι στο όνομα του ιστορικού συμβιβασμού και των εθνικών δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο «εάν αυτό το ιστορικό στάδιο πατήσει γερά σε θεμέλια που θα δημιουργηθούν στις σχέσεις μεταξύ των Σέρβων και Αλβανών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.