Σκόπια: Σκηνικό τρόμου στήνουν οι «δημοκράτες» Δυτικοί στο δημοψήφισμα-παρωδία για να περάσει το «ΝΑΙ»

Σκόπια: Σκηνικό τρόμου στήνουν οι «δημοκράτες» Δυτικοί στο δημοψήφισμα-παρωδία για να περάσει το «ΝΑΙ»

Πόσες φορές έχουμε ακούσει δυτικές χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ να αποκηρύσσουν δημοψηφίσματα τα οποία δεν τους συμφέρουν ως «νοθευμένα» ή επειδή δεν «τηρούν τα προβλεπόμενα στάνταρ».

Είναι απορίας άξιο τι θα έλεγαν αν στο δημοψήφισμα για τα Σκόπια το «ΝΑΙ» το στήριζε μία μη δυτική χώρα πχ η Ρωσία, καθώς η ανάμειξη στα εσωτερικά του κρατιδίου είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής και προκλητική.

Οι Δυτικοί θέλουν πάση θυσία να περάσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας, το οποίο σε συνδυασμό με τη συνταγματική αναθεώρηση και την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την ένταξη του κρατιδίου σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Φυσικά το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι αν η συμφωνία αυτή είναι βλαπτική και ταπεινωτική για την Ελλάδα μία χώρα σύμμαχο και ήδη μέλος των Ευρατλαντικών δομών.

Η παρέλαση Δυτικών αξιωματούχων για να στηρίξουν τον Ζάεφ, συνιστά κατάφωρη ανάμειξη στα εσωτερικά του κράτους,μάλιστα η ρητορική που χρησιμοποιούν μοιάζει πολύ περισσότερο με απειλή προς το «ΟΧΙ» παρά με στήριξη προς το «ΝΑΙ».

Επίσης από τα λεγόμενά τους καταλαβαίνει κανείς, ότι δεν υπολογίζουν καθόλου την ελληνική Βουλή, καθώς συνδέουν άμεσα το δημοψήφισμα των Σκοπίων με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ χωρίς καμία αναφορά στην κύρωση της συμφωνίας από την Ελλάδα.

Ο Μάθιου Νίμιτς απείλησε τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν ΝΑΙ γιατί θα «αλλάξει η κυβέρνηση» στην Ελλάδα (με λίγα λόγια ψηφίστε όσο είναι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία που τα δίνουν όλα), ενώ συνέχισε λέγοντας πως «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο μέλλον μπορεί να μην θέλουν τη χώρα σας»

Η Ευρωπαία επίτροπος Εξωτερικών Φεντερικά Μονγκερίνι σε ένα πιο δραματικό τόνο δήλωσε πως «Αυτές δεν είναι εκλογές ούτε οτιδήποτε σχετίζεται με την πολιτική. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι την 1η Οκτωβρίου έχετε κάνει μια επιλογή για το μέλλον σας, δηλαδή έχετε αποφασίσει για το μέλλον των παιδιών σας»

Επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν «Εάν χάσετε αυτή την ευκαιρία, είμαι πολύ σίγουρος ότι η πόρτα της ΕΕ θα κλείσει για δεκαετίες αν όχι για πάντα. Κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός στην πολιτική, αλλά στο άμεσο μέλλον,η πόρτα θα κλείσει και αυτό θα είναι επιζήμιο για τους πολίτες της χώρας»

Μάλιστα, θέση δεν παρέλειψαν να πάρουν και οι γνωστοί «οίκοι αξιολόγησης» με την Standard&Poors να απειλεί ευθέως με κρίση τα Σκόπια σε περίπτωση που ψηφίσουν «ΟΧΙ» ενώ δεν παρέλειψε να καθησυχάσει πως οι οικονομικές πολιτικές του Ζόραν Ζάεφ δεν αύξησαν το χρέος.

Εκτός βέβαια από τους δυτικούς αξιωματούχους ρόλο στο κλίμα τρομοκρατίας παίζουν και οι Αλβανοί, οι οποίοι επαναφέρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποσχιστικά αιτήματα.

Επίσης διαλύουν και κάθε αμφιβολία ότι η ταπεινωτική για την Ελλάδα συμφωνία-εξπρές έγινε με αντιρωσικές βλέψεις, καθώς φιλοαλβανικά πρακτορεία ειδήσεων διαδίδουν ότι 6.000(!) Ρώσοι πράκτορες βρίσκονται για σαμποτάζ στα Σκόπια, κάτι που φυσικά διαψεύδει η Ρωσική πρεσβεία αλλά και η…κοινή λογική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως γίνεται αντιληπτό όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα δημοψήφισμα-παρωδία πολύ πιο χαμηλά από τα «δημοκρατικά στάνταρ» της Δύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.