ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατεχόμενα: Σε πορεία διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των δικαιωμάτων από τον Ρ. Τ. Ερντογάν (φωτό)

Κατεχόμενα: Σε πορεία διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των δικαιωμάτων από τον Ρ. Τ. Ερντογάν (φωτό)

Τουρκοκυπριακά κόμματα και οργανώσεις πραγματοποιούν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων στα κατεχόμενα από τη Τουρκία. Η διαδήλωση με τίτλο πορεία «ειρήνης και δημοκρατίας» ενάντια στη βία και το φασισμό ξεκίνησε πριν από λίγο υπό βροχή και ήδη 3000 άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο.

Στο μεταξύ, τουρκοκυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σήμερα δεν επιτράπηκε η είσοδος στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια που προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου καθώς ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Κίπρις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Κίπρις, στον Στέλγια, που χρησιμοποίησε το διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν δόθηκε καμία εξήγηση γιατί δεν του επιτράπηκε η μετάβαση στις κατεχόμενες περιοχές.

Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα ότι αφού του ζήτησαν το δίπλωμα και την ασφάλεια του αυτοκινήτου οι λεγόμενοι «αστυνομικοί» στο οδόφραγμα, μετά από διαβούλευση μεταξύ τους, του είπαν ευγενικά ότι σήμερα η είσοδος στο ψευδοκράτος απαγορεύεται γι’ αυτόν, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εικάζεται πως ο λόγος που του απαγορεύθηκε η διέλευση είναι ένα μήνυμα στο twitter που έγραψε ο δημοσιογράφος τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσε την επίθεση στην εφημερίδα Αφρίκα και τη σημερινή πορεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.